Pien Bouwhuis

Hallo, mijn naam is Pien Bouwhuis en ik ben vanaf 1987 al in de VS. Ik ben moeder van 3 volwassen kinderen die in de VS zijn opgegroeid.

Mijn hobby’s zijn spelen met wol en lapjes, zoals haken, breien, spinnen, naaien, knutselen aan mijn huis, en kamerplanten. Ik heb bij mijn verhuizing de meeste planten achtergelaten bij vrienden in Virginia, en ga enthousiast opnieuw beginnen met stekken. Mijn achtergrond: ik ben opgegroeid in Noord-Brabant, Breugel, maar heb een Friese vader. Ik heb in NL hbo inrichtingswerk en creatieve therapie gestudeerd op Middeloo, nu onderdeel van de universiteit van Utrecht.  Daarna gewerkt in internaten, als groepsleidster en muziek therapeut. Na de verhuizing naar de VS heb ik eerst als vrijwilligster in een kinderdagverblijf gewerkt.

Tot mijn kinderen naar school gingen ben ik thuis geweest en las ik 1 dag in de week voor in de plaatselijke  bibliotheek. Dit heb ik jaren gedaan en later ook op de schoolbibliotheek van de school van mijn kinderen. Kinderliteratuur is een passie van mij. Toen mijn jongste naar school ging heb ik een cursus voor Montessori juf gedaan en heb 2 jaar met kleuters en peuters op een Montessori school gewerkt. Daarnaast heb ik ook een kindermuziekopleiding gedaan.  Hierna heb ik 11 jaar een Montessori gebaseerde dagopvang in mijn huis gehad.

Ik ben net verhuisd van Chesapeake VA naar Saugus MA, dit omdat ik een nieuwe kleindochter heb. Hiervoor wil ik heel graag een betrokken oma zijn. Ik kijk er naar uit om, voor het eerst in jaren, weer in het Nederlands te onderwijzen en Nederlandse collega’s te hebben.

TRANSLATE