In deze Nieuwsflits…
Een lekkere zomervakantie is voorbij en we zijn weer gestart met de Nederlandse lessen, maar wel op een nieuwe locatie! In de zomer zijn we verhuisd naar Cambridge en gevestigd in de Ecole Francaise Greater Boston. Wat is het fijn om iedereen weer te zien en te merken dat de kinderen snel gewend zijn aan de nieuwe lokalen en de speeltuin bij de school vinden de kinderen een groot pluspunt!
De komende periode staat in het teken van de Kinderboekenweek en zullen we steeds vaker een trui aan hebben, nu het buiten kouder wordt. Gelukkig helpt bewegen tijdens het leren hier tegen en springen we dus wat af in de klassen.

Cultuurdag Kinderboekenweek ‘Gi-Ga-Groen!’

                                               
Van 5 oktober tot en met 16 oktober is het weer Kinderboekenweek in Nederland!
‘Gi-Ga-Groen!’ is het thema van deze al weer 68ste Kinderboekenweek: In bomen klimmen en diersporen zoeken in het bos, zandkastelen maken of vliegeren op het strand, een hut bouwen of picknicken in het park of vogels spotten en een moestuintje maken in je eigen tuin. De natuur is overal om ons heen. Buiten is er van alles te ontdekken en te doen! 
Tijdens de cultuurdag zullen we in elke klas bezig zijn met het thema en ons verdiepen in de aarde en de natuur, luisteren naar een verhaal waarbij wij gaan tekenen en zullen er verschillende activiteiten te doen zijn. De lestijd van deze cultuurdag is normaal; van 9:30 tot 12:30 uur. 

Kinderboekenmarkt voor gezinnen met kinderen op school
Op zondag 16 oktober 2022 besteedt De Bonte Leeuw traditiegetrouw aandacht aan de Kinderboekenweek. Naast een feestelijk Gi-Ga-Groen lesprogramma organiseren we die ochtend voor de ouders van de leerlingen ook een Nederlandstalige boekenmarkt. Op de boekenmarkt worden Nederlandstalige kinderboeken verkocht tegen een kleine prijs tot $3/- die thuis weer (voor)gelezen kunnen worden 🙂 De opbrengst van de boeken gaat naar de school, zodat er weer nieuwe boeken/lesmaterialen aangeschaft kunnen worden.
Dus ouders, als jullie boeken willen doneren; heel graag!
Lever ze in op zondag 16 oktober tussen 9:30-9:45 uur bij de ingang van de school. De boekenmarkt is open van 11:15 tot 12:45 uur en vindt plaats in de gymzaal.
De blaadjesdief, Alice Hemming | 9789048319633 | Boeken | bol.com
Het programma ziet er als volgt uit:
9:30 uur – start cultuurdag voor alle huidige leerlingen van De Bonte Leeuw, in hun eigen klas
9.30 – 9.45 uur – inleveren van boekdonaties bij de ingang van de school
11:30 uur – start kinderboekenmarkt in de gymzaal
12:30 uur – einde cultuurdag voor alle leerlingen
12:45 uur – einde kinderboekenmarkt in de gymzaal
Kijk voor meer informatie, over het kinderboekenweekgeschenk, het Kinderen voor Kinderen lied en de boekenmarkt, op onze website!

 

De week van het Nederlands
Van 1 t/m 8 oktober vindt de achtste editie van de week van het Nederlands plaats. Op de website zijn er veel leuke activiteiten te vinden zoals (online) evenementen, je kunt de taalkrant downloaden en lees je er publicaties rondom de Nederlandse taal. De Week van het Nederlands is een samenwerking van Vlaams-Nederlands Huis de Buren en de Taalunie. Zij proberen door deze samenwerking de veelzijdigheid van de taal onder de aandacht te brengen. Neem vooral een kijkje op: https://weekvanhetnederlands.org/

 


Coronaprotocol en online lesdag wanneer nodig

Ook dit jaar hebben we een coronaprotcol dat is aangepast naar de situatie die er op dit moment is. Het dragen van een masker is optioneel, maar verplicht op het moment dat er (verkoudheids)symptomen zijn. Het afnemen van een zelftest is dan ook verplicht en bij een negatieve test kan er deelgenomen worden aan de lessen, maar dus wel met een masker. Op het moment dat er veranderingen zijn, zal het protocol worden aangepast en wordt dit gedeeld met ouders. Het meest up-to-date protocol is altijd te vinden op onze website.
We vragen alle ouders om zo min mogelijk in de school aanwezig te zijn in verband met de ruimte. De kinderen van de groep peuters/groep 1 kunnen via de zij-ingang afgezet en opgehaald worden en de kinderen van de groepen 2 en 3 kunnen door 1 ouder naar binnen worden gebracht en ook weer bij het lokaal worden opgehaald.
De kinderen van de groepen 4 t/m 8 gaan zelfstandig naar binnen en buiten. Belangrijk is dat de leerling terug naar binnen komt wanneer er nog geen ouder is, aangezien de school uitkomt op de parkeerplaats waar natuurlijk auto’s rijden.De lessen van online lessen – duits.de/docenten
Mocht het zo zijn dat de school niet open kan, denk hierbij bijvoorbeeld aan teveel sneeuwval of een klas die in quarantaine moet, dan zullen de lessen online voortgezet worden. Ouders worden op de hoogte gesteld en er zal een vast schema gebruikt worden om alle leerlingen online les te laten volgen. Hierbij wordt rekening gehouden met broertjes en zusjes en de concentratietijd van een kind achter de computer.

Lidmaatschap Openbare Bibliotheek Amsterdam
NOB en Stichting Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) werken samen, waardoor het mogelijk is voor leerlingen op NOB-scholen om een GRATIS digitaal jeugdlidmaatschap aan te vragen. Met dit jeugdlidmaatschap kunnen er digiboeken gedownload en hierna gelezen worden. Een mooie manier om de kinderen in aanraking te laten komen met de Nederlandse jeugdliteratuur! Het lidmaatschap blijft actief tot wederopzegging of totdat de leerling de leeftijd van 19 jaar bereikt.
Wilt u een lidmaatschap aanvragen? Stuur dan de volgende gegevens naar de onderwijscoördinator:

  • Voornaam en achternaam
  • Geboortedatum: DAG-MAAND-JAAR
  • E-mailadres: voor leerlingen uit hetzelfde gezin moet voor elke leerling een ander e-mailadres opgegeven worden.

Heeft u zich al eerder ingeschreven, maar bent u de inloggegevens kwijt? Stuur dan een mail naar ebooks@oba.nl. Zij sturen de gegevens dan nogmaals op.​

 

Wist u dat…?

  • Er dit jaar twee nieuwe leerkrachten het team zijn komen versterken? Juf Anouk en juf Anne wensen we heel veel plezier en succes toe bij ons op school!
  • We dit jaar zeven nieuwe gezinnen hebben mogen verwelkomen op school? We heten iedereen van harte welkom en wensen iedereen een leerzame en gezellige tijd toe.
  • De school om 9:30 uur begint? De deur zal rond 9:20 uur open worden gedaan, zodat de leerlingen voldoende tijd hebben om naar de klas te lopen. We vragen dan ook dat u op tijd op school bent, zodat de leerkracht echt om 9:30 uur met de volledige groep de lesdag kan starten.


Belangrijke data in oktober en november

Zondag 9 oktober Geen lesdag i.v.m. Indigenous Peoples’ Day weekend
Zondag 16 oktober Lesdag; cultuurdag Kinderboekenweek
Inclusief kinderboekenmarkt voor huidige ouders
Zondag 23 oktober Lesdag
Zondag 30 oktober Lesdag
Zondag 6 november Lesdag; let op Daylights saving time eindigt!
Zondag 13 november Lesdag
Zondag 20 november Lesdag
Zondag 27 november Geen lesdag i.v.m. Thanksgiving weekend
TRANSLATE