NieuwsFlits oktober 2021

NieuwsFlits oktober 2021

In deze Nieuwsflits…
De kop is eraf, de eerste vier lesdagen zitten erop. Wat is het heerlijk om alle kinderen, ouders en teamleden weer in de school te zien en de eerste (leer-)ontwikkelingen alweer mee te maken! Natuurlijk zorgen de restricties door COVID nog steeds voor een uitdaging; misschien nog wel een grotere dan afgelopen jaar aangezien alle dagscholen weer volledig open zijn…maar we kijken terug op een geslaagde eerste maand. 
De komende periode staat in het teken van cultuur, met de aankomende eerste cultuurdag over de Kinderboekenweek. Verder leest u over het jeugdlidmaatschap van de Openbare Bibliotheek Amsterdam en inventariseren we of er voldoende interesse is voor Nederlands volwassenonderwijs op zondagochtend, tijdens de lestijd van de kinderen.

Cultuurdag Kinderboeken ‘Worden wat je wil’

                                               Thema Kinderboekenweek 2021 bekend: Worden wat je wil - De  Kinderboekenkoffer
Op zondag 17 oktober zal onze lesdag geheel in het teken staan van de Kinderboekenweek. Het onderwerp is dit jaar ‘beroepen’, waarbij de nadruk ligt op het feit dat “je kunt worden wat je wil”. In alle klassen zullen de taallessen worden vormgegeven rondom dit thema, zullen we een schoolbrede online opening hebben en zullen de klassen tegen elkaar gaan strijden tijdens een quiz. Voor elke groep is er een boek aangeschaft in het thema, waarbij de kinderen op ontdekkingstocht gaan naar beroepen. Hierbij leren ze over beroepen die waarschijnlijk al bekend zijn, maar juist ook over minder bekende en oh zo interessante en vreemde beroepen!
De lestijd van deze cultuurdag is normaal; van 9:30 tot 12:30 uur. Door het Coronaprotocol zullen er geen groepsdoorbroken activiteiten plaatsvinden en kunnen we ook nog geen externe gezinnen laten deelnemen aan de cultuurdag.
Kinderboekenmarkt voor gezinnen met kinderen op school
Dit jaar zullen we een Kinderboekenmarkt organiseren voor alle ouders van kinderen die dit jaar bij ons op school zitten. Helaas kunnen we ook hier geen externe gezinnen toelaten gezien onze strenge Corona-restricties.
Tijdens de boekenmarkt zullen er kinderboeken te koop zijn voor alle leeftijden. Mocht u nog boeken thuis hebben, die u wilt doneren aan de school, dan kunt u dit ook op deze ochtend doen.
De kinderboekenmarkt zal gehouden worden in de gymzaal van de school, die via de buiteningang bereikbaar is. We vragen ouders niet op het plein te blijven, zodat de groepen aan de pleinzijde niet gestoord worden tijdens de les. Verder vragen we of iedereen voldoende afstand wil houden in de gymzaal en mocht het binnen te druk zijn, wacht dan alstublieft even met naar binnengaan. Het dragen van een masker is te allen tijde verplicht, zowel op het schoolplein als in de gymzaal.
Leesboek Weet je wat ik worden wil? | Groep 7-8 | Kinderboekenweek 2021  kopen? | Heutink voor thuisHet programma ziet er als volgt uit:
9:30 uur – start cultuurdag voor alle huidige leerlingen van De Bonte Leeuw, in hun eigen klas
10:30 uur – start kinderboekenmarkt in de gymzaal
12:00 uur – einde kinderboekenmarkt in de gymzaal
12:30 uur – einde cultuurdag voor alle leerlingen
Kijk voor meer informatie, over het kinderboekenweekgeschenk, het Kinderen voor Kinderen lied en de boekenmarkt, op onze website!


Internationaal reizen

Nu de Amerikaanse overheid heeft aangegeven dat vanaf begin november de reisrestricties zullen worden opgeheven, zullen er vast veel gezinnen naar Nederland of België afreizen in de komende maanden. Het zien van familie en vrienden is voor iedereen weer mogelijk en de kinderen worden volledig ondergedompeld in de Nederlandse taal!
Wanneer er als gezin internationaal gereisd, vinden we het belangrijk dat uw kind negatief getest is bij terugkomst in Amerika. Pas na een negatieve test na aankomst, kan uw kind weer naar school. 
Daarom vragen we om een PCR-test af te nemen op de vijfde dag na aankomst. Wanneer er niet voldoende tijd is om een PCR-test af te nemen (u komt bijvoorbeeld op vrijdag terug en op zondag is er een lesdag), gaan we akkoord met een antigeentest die op de zaterdag voor de lesdag is afgenomen. Het belangrijkste blijft om de school open te houden en hierbij is testen een noodzakelijke factor.
Wanneer u nu al weet dat uw kind een lesdag zal missen (omdat het gezin naar Nederland of België reist), vragen we u om dat zo snel mogelijk door te geven aan de leerkracht en/of de onderwijscoördinator. De leerkrachten kunnen dan de lesplanning aanpassen aan het aantal leerlingen in de klas. Alvast bedankt voor alle medewerking!

Online lesdag wanneer nodig
Mocht het zo zijn dat de school niet open kan, denk hierbij bijvoorbeeld aan teveel sneeuwval of een klas die in quarantaine moet, dan zullen de lessen online voortgezet worden. Ouders worden op de hoogte gesteld en er zal een vast schema gebruikt worden om alle leerlingen online les te laten volgen. Hierbij wordt rekening gehouden met broertjes en zusjes en de concentratie van een kind achter de computer.
De lessen van online lessen – duits.de/docentenZoals het er nu naar uitziet zal op zondag 14 november de British International School of Boston een (virtuele) opendag organiseren. Hierdoor kunnen wij niet in het gebouw en zal deze dag dus online lesgegeven worden. Wanneer de datum van deze open dag definitief bekend is, brengen we alle ouders op de hoogte.


Lidmaatschap Openbare Bibliotheek Amsterdam

NOB en Stichting Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) werken samen, waardoor het mogelijk is voor leerlingen op NOB-scholen om een GRATIS digitaal jeugdlidmaatschap aan te vragen. Met dit jeugdlidmaatschap kunnen er digiboeken gedownload en hierna gelezen worden. een mooie manier om de kinderen in aanraking te laten komen met de Nederlandse jeugdliteratuur! Het lidmaatschap blijft actief tot wederopzegging of totdat de leerling de leeftijd van 19 jaar bereikt.
Wilt u een lidmaatschap aanvragen? Stuur dan de volgende gegevens naar de onderwijscoördinator:

  • Voornaam en achternaam
  • Geboortedatum: DAG-MAAND-JAAR
  • E-mailadres: voor leerlingen uit hetzelfde gezin moet voor elke leerling een ander e-mailadres opgegeven worden.

Heeft u zich al eerder ingeschreven, maar bent u de inloggegevens kwijt? Stuur dan een mail naar ebooks@oba.nl. Zij sturen de gegevens dan nogmaals op.​

Vraag vanuit de NOB 
Als school zijn we aangesloten bij de NOB, Nederlands Onderwijs in het Buitenland. Zij hebben de volgende oproep die we graag onder de aandacht brengen:

Beste ouders/verzorgers en leerlingen, Wij zijn op zoek naar ouders en (oud-)leerlingen (12+ jaar) die in het buitenland wonen, gaan terugkeren naar Nederland of Vlaanderen, of teruggekeerd zijn. Help jij mee? Je bent betrokken bij Nederlands onderwijs in het buitenland of hebt dit onderwijs gevolgd en wij zijn erg benieuwd naar je ervaringen. Om die reden zetten we een enquête op waarmee we informatie verzamelen van ouders en (oud-)leerlingen. Hierin leggen we thema’s voor waarvan we denken dat ze belangrijk voor je zijn, maar is dat ook zo? En wat vind je van onze enquête? We horen graag of je met ons mee wil denken in een focusgroep!

Wat krijg je ervoor terug? Eeuwige dankbaarheid én toegang tot zes exclusieve video’s over culture shock, met expert Candida Snow. De eerste drie krijg je na aanmelding van ons cadeau.
Ben je leerling? Dan krijg je van ons een verrassing als bedankje. 
Denk jij met ons mee? Geef je op via deze link.

Wist u dat…?

  • Er dit jaar twee nieuwe leerkrachten het team zijn komen versterken? Juf Jessica en juf Paula wensen we heel veel plezier en succes toe bij ons op school!
  • We dit jaar elf nieuwe gezinnen hebben mogen verwelkomen op school? We heten iedereen van harte welkom en wensen iedereen een leerzame en gezellige tijd toe.
  • We inventariseren of we een groepsles voor volwassenonderwijs kunnen vormen op zondagochtend? Van meerdere ouders krijgen we de vraag of er een groepsles mogelijk is, gedurende de lesdag van de kinderen. Om te kijken of we hiermee van start kunnen gaan en op zoek moeten gaan naar een leerkracht, horen we graag wanneer er interesse is voor Nederlands volwassenonderwijs op zondagochtend in groepsverband. Stuur een e-mail naar de onderwijscoördinator om uw interesse door te geven!
  • De school om 9:30 uur begint? De deur zal rond 9:20 uur open worden gedaan, zodat de leerlingen voldoende tijd hebben om naar de klas te lopen. We vragen dan ook dat u op tijd op school bent, zodat de leerkracht echt om 9:30 uur met de volledige groep de lesdag kan starten.

Belangrijke data in oktober en november

Zondag 10 oktoberGeen lesdag i.v.m. Columbus Day weekend
Zondag 17 oktoberLesdag; cultuurdag Kinderboekenweek
Inclusief kinderboekenmarkt voor huidige ouders
Zondag 24 oktoberLesdag
Zondag 31 oktoberLesdag
Zondag 7 novemberLesdag; let op Daylights saving time eindigt!
Zondag 14 novemberLesdag; waarschijnlijk online i.v.m. opendag BISB
Zondag 21 novemberLesdag
Zondag 28 novemberGeen lesdag i.v.m. Thanksgiving weekend
TRANSLATE