NieuwsFlits oktober 2020

In deze Nieuwsflits…
Uitdagingen, flexibiliteit en veel overleg…dat zijn de woorden die bij de afgelopen weken horen. Maar wat zijn we blij dat we in persoon zijn gestart en alle stralende gezichtjes weer zien in de klas. Ook al ziet alles er anders uit en voelt het wat onwennig met het gezichtsmasker op; we kijken uit naar weer een mooi schooljaar.
Een speciaal bedankje is op zijn plaats voor de leden van het bestuur. Zij hebben de afgelopen periode heel veel gedaan om te zorgen dat de school heropent kon worden en dat allemaal vrijwillig!

Onze nieuwe naam…De Bonte Leeuw
Vorig jaar september bestond de school 10 jaar. Wat natuurlijk een groot feest had moeten worden, moesten we het opeens vanaf een afstand verder organiseren. Gelukkig hadden we de prijsvraag over de nieuwe naam al uitgezonden en hadden we veel reacties gekregen. De uiteindelijke naam werd bekend gemaakt door middel van een filmpje, met vele docenten en bestuursleden in de hoofdrol.
De Bonte Leeuw…de naam waar onze school mee verder gaat! Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan de vernieuwde website en bijkomende zaken. U heeft misschien al gemerkt dat alle docenten voortaan e-mail met hun @debonteleeuw.org-adres versturen en u zult het logo in de communicatie terugvinden.
Joris Kamphorst, nogmaals bedankt voor je inzending en veel plezier met je bijhorende prijs!

Welkom!
Graag heten we onze nieuwe leerlingen en bijhorende ouders van harte welkom bij de De Bonte Leeuw! We hopen dat jullie een hele fijne tijd zullen hebben!

Cultuurdag Kinderboekenweek En toen…?
Tijdens de Kinderboekenweek gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in de oorlogstijd en kom van alles te weten over de oudheid.

Tijdens onze lesdag van 18 oktober zullen alle lessen in het teken staan van de Kinderboekenweek.
Let op; de lesdag heeft de normale lesuren (9:30 tot 12:00 uur) en er zal geen boekenmarkt georganiseerd worden. Helaas kunnen we, door de strenge COVID-19 regels, geen externe gezinnen verwelkomen bij deze cultuurdag.
De kinderen zullen per groep zich verdiepen in een geschiedenisonderwerp en hierbij zal een passend boek de hoofdrol spelen. Denk hierbij aan de Romeinen, de Steentijd en de tijd van de Ridders. Via verschillende activiteiten maken de leerlingen kennis met de geschiedenis en zullen ze hun tekenkunsten laten zien.
Helaas zullen alle cultuurdagen er dit jaar anders uitzien of helemaal niet doorgaan. We kunnen geen gezamenlijke schoolbrede activiteiten aanbieden in deze tijd en willen de lesdag niet verlengde in verband met het te lang dragen van het mondkapje.

Online les wanneer nodig
De hele Coronapandemie heeft voor heel veel uitdagingen gezorgd en zal dat ook in de komende periode nog steeds doen. Maar toch zijn er ook dingen die een versnelde ontwikkeling hebben gekend in de afgelopen maanden. Ook wij hebben als school niet stilgezeten en zijn direct tijdens de lockdown in maart overgegaan op online lessen.
Tijdens de zomermaanden zijn we hard bezig geweest om onze online omgeving aan te passen en zijn er inmiddels meerdere groepen binnen de school gestart met een pilot voor Google Classroom. Het is mooi om deze ontwikkeling te zien en te merken dat we zo steeds een stapje vooruit gaan.
Mocht het zo zijn dat de school niet open kan, denk hierbij bijvoorbeeld aan teveel sneeuwval, dan zullen de lessen voortaan online voortgezet worden. Ouders worden op de hoogte gesteld en er zal een vast schema gebruikt worden om alle leerlingen online les te laten volgen. Hierbij wordt rekening gehouden met broertjes en zusjes en de concentratie van een kind achter de computer.
Zoals het er nu naar uitziet zal op zondag 8 november de British School een (virtuele) opendag organiseren. Hierdoor kunnen wij niet in het gebouw en zal deze dag dus online lesgegeven worden. Wanneer de datum van deze open dag definitief bekend is, brengen we alle ouders op de hoogte.

Lidmaatschap Openbare Bibliotheek Amsterdam
NOB en Stichting Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) werken samen, waardoor het mogelijk is voor leerlingen op NOB-scholen om een GRATIS digitaal jeugdlidmaatschap aan te vragen. Met dit jeugdlidmaatschap kunnen er digiboeken gedownload en hierna gelezen worden. een mooie manier om de kinderen in aanraking te laten komen met de Nederlandse jeugdliteratuur! Het lidmaatschap blijft actief tot wederopzegging of totdat de leerling de leeftijd van 19 jaar bereikt.
Wilt u een lidmaatschap aanvragen? Stuur dan de volgende gegevens naar de onderwijscoördinator:

  • Voornaam en achternaam
  • Geboortedatum: DAG-MAAND-JAAR
  • E-mailadres: voor leerlingen uit hetzelfde gezin moet voor elke leerling een ander e-mailadres opgegeven worden.

Heeft u zich al eerder ingeschreven, maar bent u de inloggegevens kwijt? Stuur dan een mail naar ebooks@oba.nl. Zij sturen de gegevens dan nogmaals op.​

Wist u dat…?

  • Elke leerling een rugzak mee naar binnen mag nemen? In deze rugzak mogen alleen spullen zitten die ze gebruiken gedurende de lesdag en waar ook een jas in past.
  • Er nieuwe leerkrachten in het team zijn: juf Daphne (groep 6) en juf Golivia (ondersteuner peuters en leerkracht tienergroep)?
  • We dit jaar gestart zijn met een nieuwe versie van de taalmethode in groep 5, 6 en 8?
  • U de boeken die u geleend heeft van school (te herkennen aan een gekleurde sticker op de rug van het boek), kunt inleveren in de bak die elke lesdag bij de ingang van de school staat?
  • De schoolgids geüpdatet is?

Belangrijke data in oktober en november

Zondag 4 oktober Eerste lesdag
Zondag 11 oktober Geen lesdag; Columbus Day weekend
Zondag 18 oktober Lesdag
Zondag 25 oktober Lesdag
Zondag 1 november Lesdag; let op Daylights saving time eindigt!
Zondag 8 november Lesdag; waarschijnlijk online i.v.m. opendag BISB
Zondag 15 november Lesdag
Zondag 21 november Lesdag
Zondag 29 november Geen lesdag; Thanksgiving weekend