NieuwsFlits mei 2023

In deze Nieuwsflits…
De zon schijnt, de zomer komt eraan en dat betekent dus ook dat de vakantie alweer nadert. De tijd vliegt voorbij en over 5 lesdagen sluiten we het schooljaar af. Die lesdagen staat er nog veel op de planning zoals toetsen, rapporten, plezier hebben, afscheid nemen en samen het schooljaar afsluiten.
In de NiewsFlits van deze maand lees je een terugblik op Koningsdag, geven we informatie over de komende toetsen en rapporten en delen we een leuke podcast met Koning Willem-Alexander.

Terugblik op Koningsdag
Oranje, oranje en nog eens oranje…wat zag iedereen en de school er mooi uit! Een feestelijk onthaal was er met een vlag met de Koning en Koningin erop en natuurlijk mochten de vele vlaggetjes niet ontbreken. Ook de kinderen (en zelfs ouders!) zagen er mooi uit met verschillende kleding in het Nederlandse thema; van oranje t-shirts, jurken tot een t-shirt met tompoezen erop. 
Elke klas begon met het bekijken van de videoclip van Kinderen voor Kinderen met het lied Ziggzagg en daarop werd natuurlijk hard meegezongen en gedanst!
In de speelzaal was een spelletjesparcours uitgezet met o.a. sjoelen, spijkerpoepen, blikgooien, ringwerpen en een voetbaltrampoline. De vrijwilligers maakten er een hele gezellige sfeer van en hebben de hele ochtend super geholpen, ontzettend bedankt! 
In de gang stond een lekkere snacktafel met ontbijtkoek, kaas, stroopwafels, mandarijnen en dropjes…dat was moeilijk kiezen! En als laatste kon elk kind grabbelen in de grabbelton en gingen ze naar huis met een klein Delfts blauw tegeltje. Wat was het een geslaagde dag (ondanks de regen die met bakken uit de hemel kwam…)! Kijk voor alle foto’s op onze website en geniet mee met deze gezellige dag!

 

Toetsen en tweede rapport 
Bedankt juf, bedankt meester – gratis downloads voor een leuk afscheid |  School posters, Cadeaus voor leraren, SchoolorganisatieHet einde van het schooljaar nadert alweer en dat betekent ook dat de toetsen worden afgenomen. In groep 2 zal de lettertoets worden afgenomen, waarbij er gekeken wordt welke letters de leerling passief en actief kan benoemen. In de groepen 3 tot en met 8 wordt de leestoets (AVI) weer afgenomen om zo de voortgang met afgelopen januari te bekijken. Daarnaast wordt er in deze groepen de Cito-toets van spelling afgenomen, waarbij de leerling een dictee maakt met woorden die het afgelopen jaar zijn aangeboden.

In verband met de tijdsplanning vragen we ouders om ervoor te zorgen dat de kinderen op 14 en 21 mei op tijd op school zijn.

In de periode van 2 juni tot en met 11 juni worden de rapporten gemaakt en aan de ouders verstuurd. De peutergroep ontvangt in die periode een evaluatieverslag van de leerkracht. Mocht u behoefte hebben aan een gesprek met de leerkracht, dan kunt u dat in overleg met de leerkracht plannen. 

Inschrijvingen schooljaar 2023-2024
De inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar zijn sinds vorige maand geopend. We willen dan ook vragen om uw kind(eren) in te schrijven. Op basis van de inschrijvingen worden namelijk de nieuwe klasindelingen, aantal benodigde leerkrachten en het te bestellen leermateriaal gebaseerd.
Wanneer u inschrijft tot en met 15 mei, ontvangt u een korting op het schoolgeld. Alle informatie over de inschrijving en de schoolkalender voor het nieuwe schooljaar is te vinden op onze website, mede vindt u hier het inschrijfformulier. Mocht u vragen hebben over de school of de inschrijving, schroom dan niet om contact op te nemen met de secretaris van het bestuur of met de onderwijscoördinator.

Luister een podcast
Vaak laten we kinderen tv-kijken op het moment dat ze even rustig (alleen) iets gaan doen. Maar wist je dat dit vaak voor meer onrust zorgt? Doordat er geen interactie is met het beeldscherm, bouwt de energie alleen maar op en dit moet er later ook weer uit.
Een alternatief voor een rustmoment is het beluisteren van een luisterboek of podcast. Op de pagina www.kinderpodcast.nl zijn er voor alle leeftijden (al vanaf 3 jaar) leuke podcast te vinden. Verder is er een podcast verschenen met Koning Willem-Alexander over zijn 10 jaar als Koning van Nederland. Deze kan hier beluisterd worden.

Wist u dat…?

  • Komend jaar er nieuwe collega’s het team komen versterken? Francis Krijnen zal de taak van onderwijscoördinator op zich nemen, Sibylle Schaling geeft les aan groep 2 en Joey van Bragt zal de leerkracht van groep 7/8 worden.
     
  • Het bestuur en het team een gezellig samenzijn met ouders en de leerlingen aan het plannen zijn richting het einde van het schooljaar? Reserveer hiervoor vast 11 juni in de agenda!
     
  • We voor schooljaar 2022-2023 hard op zoek zijn naar nieuwe leerkrachten en ondersteuners voor ons team? Bent u of kent u iemand, laat het ons weten! 

Belangrijke data in mei en juni

Zondag 14 mei Lesdag; toetsafname groepen 2 t/m 8
Maandag 15 mei Laatste dag inschrijven met korting
Zondag 21 mei Lesdag; toetsafname groepen 2 t/m 8
Zondag 28 mei Geen lesdag i.v.m. Memorial Day weekend
Zondag 4 juni Lesdag
Tussen 2 juni en 11 juni Tweede rapport verzonden
Tussen 2 juni en 18 juni Rapportgesprek op aanvraag
Zondag 11 juni Lesdag; potluck na schooltijd
Zondag 18 juni Laatste lesdag van dit schooljaar

                                              

TRANSLATE