NieuwsFlits mei 2021

In deze Nieuwsflits…
Het schooljaar is bijna voorbij, nog maar zes lesdagen en dan sluiten we het schooljaar af. Wie had ooit gedacht dat we dit schooljaar zo door zouden komen. Om eerlijk te zijn; iedereen hield zijn hart vast in de eerste weken en maanden van het schooljaar. Maar wat zijn we blij dat we elke lesdag de kinderen in de klas hebben mogen ontvangen en het belang van onderwijs MET elkaar alleen maar nog meer kunnen onderstrepen!
We kijken deze maand terug op de alternatieve cultuurdag in het teken van Koningsdag, geven we informatie over de toetsen en rapporten en wordt er een interessante website vermeld over meertaligheid.

Terugblik op Koningsdag
Oranje! dat is het eerste woord wat opkomt als we terugkijken en denken aan de lesdag op 25 april. De dag stond in het teken van Koningsdag, wat op 27 april in Nederland gevierd is.
Bij binnenkomst stond de muziek lekker aan en konden de kinderen onder de vlaggetjes door naar de klassen. In elke klas is er aandacht besteed aan het onderwerp door middel van een werkboekje met allemaal puzzels, kleurplaten en weetjes over Koningsdag. Bij de peuters en kleuters zijn er veel nieuwe woorden geleerd via de woordkaarten en in groep 8 is er gesport in de klas. De gezamenlijke activiteiten waren het verspringen en estafette-rennen in de gang. Helaas konden we de strijd niet buiten laten plaatsvinden door de regen, maar de kinderen hadden er geen moment minder plezier om.
Gebaseerd op de Koningsspelen van Nederland heeft elke groep zo snel mogelijk gerend en individueel zo ver mogelijk gesprongen. Een medaille voor de snelste groep en verste sprong mocht dan natuurlijk niet ontbreken!
In de groepen klonk regelmatig het liedje IK+JIJ=WIJ van Kinderen voor Kinderen en elke klas werd verrast met een heerlijke cupcake die gedoneerd is door bakker Fabian. Iedereen die mee heeft geholpen om deze alternatieve cultuurdag een succes te maken; ontzettend bedankt! Kijk voor meer foto’s onder het kopje ‘Nieuws-Foto’s’ op deze website.

Toetsen en tweede rapport 
Het einde van het schooljaar nadert alweer en dat betekent ook dat de toetsen worden afgenomen. In groep 2 zal de lettertoets worden afgenomen, waarbij er gekeken wordt welke letters de leerling passief en actief kan benoemen. In de groepen 3 tot en met 8 wordt de leestoets (AVI) weer afgenomen om zo de voortgang met afgelopen januari te bekijken. Daarnaast wordt er in deze groepen de Cito-toets van spelling afgenomen, waarbij de leerling een dictee maakt met woorden die het afgelopen jaar zijn aangeboden.
In verband met de tijdsplanning vragen we ouders om ervoor te zorgen dat de kinderen op 16 en 23 mei op tijd op school zijn.

In de periode van 7 juni tot en met 13 juni worden de rapporten gemaakt en aan de ouders verstuurd. De peuter- en tienergroep ontvangen in die periode een evaluatieverslag van de leerkracht. Mocht u behoefte hebben aan een gesprek met de leerkracht, dan kunt u dat in overleg met de leerkracht plannen. 

Inschrijvingen schooljaar 2021-2022
De inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar zijn sinds vorige maand geopend. We willen dan ook vragen om uw kind(eren) in te schrijven. Op basis van de inschrijvingen worden namelijk de nieuwe klassenindelingen, aantal benodigde leerkrachten en het te bestellen lesmateriaal gebaseerd.
Wanneer u inschrijft tot en met 10 mei, ontvangt u een korting op het schoolgeld. Alle informatie over de inschrijving en de schoolkalender voor het nieuwe schooljaar is te vinden op onze website, mede vindt u hier het inschrijfformulier.  Mocht u vragen hebben over de school of de inschrijving, schroom dan niet om contact op te nemen met de secretaris van het bestuur of met de onderwijscoördinator.

Website met informatie over meertaligheid
Zoekt u meer informatie over meertaligheid? De website https://meertaligheid.be geeft heel veel informatie, tips en materialen over dit onderwerp.
Eén van de materialen is de informatiefolder die speciaal is gemaakt voor ouders die hun kind meertalig opvoeden. De folder is verschenen in meerdere talen, zodat elke ouder de folder in de gewenste taal kan lezen. Neem eens een kijkje en laat je inspireren door wetenschappelijke onderzoeken, ervaringen van andere ouders en nieuwe inzichten.

Bestuursleden gezocht!
De Bonte Leeuw is op zoek naar twee bestuursleden die, op vrijwillige basis, ons bestuur komend schooljaar 2021-2022 willen komen versterken. Zet je ervaring in voor een paar uur per maand en ondersteun, achter de schermen, de school en het docententeam! Jouw inzet en ervaring is van onschatbare waarde voor de school, de docenten en onze Nederlandstalige community. Heb je interesse of wil je meer informatie? Stuur een e-mail naar Renate van Houten-Timmerman, algemeen bestuurslid. 

Wist u dat…?

  • We achter de schermen druk bezig zijn met het vernieuwen van onze website? We zijn erg blij met de hulp van Yvanna Bruin en Miranda van Beek, die met ons meedenken en de eerste proefpagina’s maken. 
  • Het Jeugdjournaal een nieuwe podcast heeft uitgebracht? Elke zaterdag verschijnt er een uitzending, waarbij de presentatoren antwoord geven op vragen van kinderen. Beluister de podcast via deze link.

Belangrijke data in mei en juni

Zondag 9 mei lesdag
Maandag 10 mei laatste dag inschrijven met korting
Zondag 16 mei lesdag; toetsafname groepen 2 t/m 8
Zondag 23 mei lesdag; toetsafname groepen 2 t/m 8
Zondag 30 mei geen lesdag i.v.m. Memorial Day weekend
Zondag 6 juni lesdag
Tussen 7 juni en 13 juni tweede rapport verzonden
Tussen 7 juni en 20 juni rapportgesprek op aanvraag
Zondag 13 juni lesdag
Zondag 20 juni Laatste lesdag van dit schooljaar

                                                         

TRANSLATE