In deze Nieuwsflits…
Nog hier en daar sneeuw, maar ook warmere temperaturen…de lente komt eraan, dat betekent ook dat de zomertijd weer ingaat! De afgelopen maand is er hard gewerkt door de kinderen en het team en zijn de eerste rapporten verstuurd. Verder hebben we de schaatscultuurdag gehad en zijn de voorbereidingen van Koningsdag alweer in volle gang.
U leest in deze NieuwsFlits verder over gedoneerde boeken, het samen-beter-lezentraject en delen we een muziekvoorstelling met een Nederlands tintje.

Terugblik op de cultuurdag
Brrr…het was koud…maar zo leuk! Op zondag 26 februari hebben de kinderen les gehad die volledig in het teken van schaatsen stond.
We begonnen de dag op de school, waarbij er in de klassen veel aandacht werd besteed aan woorden die met schaatsen te maken hebben, werden er ervaringen gedeeld en werden er taalopdrachten gedaan in het thema. Elke klas kon op die ochtend een waar schaatsparcours afleggen in de gymzaal. Hierbij werden sportieve opdrachten uitgevoerd, zoals slalommen, onder een brug oor kruipen, een wak ontwijken en een sprintje trekken. Aan het eind was er voor iedereen een medaille en konden ze wat lekkers kopen bij de Koek en Zopie tent. Deze werd geleid door de leerlingen van groep 7/8, die keurig het wisselgeld en het lekkers gaven.
Hierna was het tijd om echt te gaan schaatsen op de schaatsbaan in Sommerville. Voor sommige was dit voor  de eerste keer en anderen voelden zich direct helemaal op de plek op het ijs. Lachende gezichten, veel geluid (lach en een traan ;)) en vooral veel gezelligheid zijn de woorden om deze dag te omschrijven. Een groot dank je wel aan alle vrijwilligers die geholpen hebben deze dag en aan alle ouders die bij de ijsbaan geholpen hebben! Bekijk hier alle foto’s van deze geslaagde dag!

Schrijver op je scherm
Net als de afgelopen 2 jaar bieden we ook dit jaar weer SCHRIJVER OP JE SCHERM.
Op ZATERDAG 25 MAART komen RIAN VISSER, HANS HAGEN en SIMON VAN DER GEEST vertellen over hun boeken, bespreken hoe het is om schrijver te zijn, tips om schrijver/illustrator/dichter te worden uitwisselen en nog veel meer!
Zij vertellen hun verhaal twee keer: om 10.30uur en om 13uur (EST).

  • Rian Visser voor peuters t/m groep 3, 30 minuten
  • Hans Hagen voor groep 4 t/m 7, 45 minuten
  • Simon van der Geest voor groep 8 t/m het VO, 60 minuten

De zoomlinks worden georganiseerd door De Nederlandse School in Bethesda en de leerlingen van alle NTC-USA scholen zijn welkom om aan te sluiten! Binnenkort ontvangen alle ouders het inschrijformulier om zich in te schrijven.

Opnieuw boeken van Adam Ciccio

De geboren in Boston, Massachusetts auteur Adam Ciccio schrijft kinderboeken die vooral gaan over doorzettingsvermogen, eigenaarschap en zelfvertrouwen. Meerdere van zijn boeken zijn vertaald in het Nederlands en deze boeken wilde hij graag doneren zodat die bij Nederlandse gezinnen in Amerika terecht zouden komen. Vorig jaar mochten we al meerdere boeken van hem ontvangen, ook nu hebben we weer een stapel gekregen. Prachtige prentenboeken, waar voor elk kind wel een leermoment uit te halen valt. Namens alle Nederlandse kinderen, ontzettend bedankt Adam Ciccio! Wilt u meer weten of de auteur, neem dan een kijkje op de website van de uitgever.

Samen-beter-lezen project
In april zullen we weer extra aandacht besteden aan het (voor)lezen van Nederlandse boeken. Bijna elke NieuwsFlits delen we wel het belang van (voor)lezen en dat dit op reguliere basis gedaan moet worden. Om de kinderen kennis te laten maken met verschillende boeken en verschillende manieren van voorlezen, nodigen we alle ouders uit om in de klas voor te komen lezen. Elke groep zal een eigen intekenlijst delen, waarop de ouder zich kan inschrijven. Dit zal in de maanden april-mei-juni gebeuren, de laatste 10 minuten van de lesdag. De ouder neemt zelf een boek mee (samen gekozen met uw kind) en zal hieruit voorlezen.
Om dit project te starten zullen alle kinderen op zondag 2 april van 12:15 tot 12:25 uur voorlezen aan de ouder(s). Kom dus iets eerdere deze lesdag en luister naar een mooi verhaal!                                      Muziekvoorstelling met een Nederlands tintje
Op 5 en 6 augustus zullen de broers Lucas en Arthur Jussen een voorstelling geven, in samenwerking met Kazuki Yamada, in het theater Koussevitzky Music Shed, Lenox, MA. Beide broers bespelen de piano en hebben al met vele bekende orkesten opgetreden. Kaarten voor deze voorstelling zijn vanaf 9 maart te bestellen via de website van Boston Symphony Orchestra.

Koningsdag

Op zondag 30 april zullen we onze Koningsdag viering houden, alleen voor leerlingen die op dit moment betrokken zijn bij de school. Eerdere hadden we de datum 23 april gepland, maar met de nostalgie van Koninginnedag op 30 april en de kans op beter weer hebben we de datum een week verschoven. In de volgende NieuwsFlits zal er verdere informatie gedeeld worden over deze feestelijke dag.


Wist u dat…?

  • De huidige ouders van de school de jaarlijkse ouderenquête weer hebben ontvangen? We vragen of elk gezin de vragenlijst wil invullen zodat we een goed beeld krijgen van uw ervaringen met de school. Alvast bedankt voor uw bijdrage, die we graag voor 24 maart ontvangen.
  • In het weekend van 12 maart de klok een uur vooruit gaat? In de nacht van zaterdag 11 maart op zondag 12 maart zal Daylight Saving Time ingaan, waardoor we dus op zondag 12 maart op tijd op school moeten zijn. Vergeet u niet de wekker goed te zetten?
  • Op dinsdag 14 maart er een bestuur-oudercontactmoment gepland staat? Het bestuur zal toelichten welke taken zij op zich nemen in de school en de onderwijscoördinator zal ingaan op de methode-onafhankelijke toetsen.
  • We voor komend schooljaar op zoek zijn naar mensen die ons leerkrachtenteam komen aanvullen? Ben je of ken je iemand met interesse? Bekijk dan onze vacature op de website en laat van je horen!

Belangrijke data in maart en april

Zondag 5 maart lesdag
Zondag 12 maart lesdag; let op start Daylight Saving
Dinsdag 14 maart Bestuur-oudercontactmoment – 8PM
Zondag 19 maart geen lesdag
Donderdag 23 maart laatste dag voor het invullen van de ouderenquête
Zondag 26 maart lesdag
Zondag  2 april lesdag
Zondag 9 april lesdag
Zondag 16 april geen lesdag i.v.m schoolvakantie
Zondag  23 april lesdag
Zondag  30 april lesdag; cultuurdag Koningsdag
TRANSLATE