NieuwsFlits maart 2021

In deze Nieuwsflits…
De sneeuw smelt en de lente komt eraan, dat betekent ook dat de zomertijd weer ingaat! De afgelopen maand is er hard gewerkt door de kinderen en het team en zijn de eerste rapporten verstuurd. Verder is de ouderenquête ingevuld door een groot aantal gezinnen, dank daarvoor!
U leest in deze NieuwsFlits verder over een podcast en webinar, hoe u lekkere Nederlandse koeken kunt bestellen en staan er weer weetjes klaar in de “wist u dat…?” rubriek.

Podcast Kletsheads
In de vorigKletsheadse NieuwsFlits berichtten we over de internationale dag van de moedertaal. Een mooie aanvulling is deze website: Kletsheads. Kletsheads is dé podcast over meertalige kinderen voor ouders, leraren en logopedisten. Dr. Sharon Unsworth, taalwetenschapper en zelf moeder van twee meertalige kinderen, gaat elke aflevering in gesprek met experts, ouders en professionals over de taalontwikkeling van meertalige kinderen. Elke aflevering vertelt ook een meertalig kind, de Kletshead van de week, over hoe het is om met twee (en soms meer) talen op te groeien. 
Neem een kijkje op de website en geef u eventueel uw kind op om mee te doen aan een Kletshead! 

Laatste oproep om de ouderenquête in te vullen
Heeft u de ouderenquête al ingevuld? De doelstelling is om terugkoppeling te krijgen van de ouders over zaken die goed werken en zaken die verbeterd kunnen worden. Vanuit het bestuur heeft u een e-mail ontvangen met de link naar de enquête, waarvan we vragen of u die voor 8 maart wilt invullen. De resultaten helpen het docententeam, de coördinator en het bestuur om het onderwijs continu op peil te houden en te verbeteren.
Mocht u de e-mail met uitnodiging niet meer kunnen vinden, hierbij de link naar de enquête.

Gratis webinar: Meertaligheid bij kinderenMeertaligheid bij kinderen
Op donderdag 11 maart, 9AM, wordt er door Vlamingen in de Wereld in samenwerking met de NOB een gratis webinar georganiseerd over de meertaligheid bij kinderen. Onder andere wordt er gesproken over opvoeding in twee talen, het verhuizen naar andere landen, de verschillen tussen moedertaal en meertaligheid. Een interessante webinar die geheel gratis en online te volgen is. Geef u dus vooral op en ontvang tips en adviezen! Meer informatie en de link om u in te schrijven is te vinden op de website van Vlamingen in de Wereld

OPROEP AAN DE OUDERS VAN ONZE LEERLINGEN: WE HEBBEN JOUW HULP NODIG!Onze school is klein maar efficiënt en bestaat uit een fantastisch team van docenten die zich, onder leiding van een onze ervaren en kundige schoolcoördinator, met hart en ziel inzetten voor de school. Zij focussen zich 100% op het onderwijsprogramma en de begeleiding van alle leerlingen. Dit betekent dat voor de overige zaken de school steunt op de inzet van het bestuur en vrijwilligers. Onmisbare inzet van “handjes” en “brains”  :-).
Zeker in deze lastige COVID-19 tijd doet ons schoolteam er alles aan om alle leerlingen “zo goed en zo kwaad” als het kan te ondersteunen waar mogelijk in de klas en in toenemende mate … online. Dit is één van de redenen dat de De Bonte Leeuw op zoek is naar iemand die, op vrijwillige basis, onze school af en toe kan helpen met het beheer van online IT support voor de docenten en leerlingen (Google Suite), technisch website beheer en het technisch beheer van onze sociale media. Het gaat om kleinschalig support (max. paar uur per maand) in de hoedanigheid als project support/of als bestuurslid van de school.
Ben jij werkzaam op het gebied van IT/Technical Support of ben je gewoon handig met IT en zou je je kennis en ervaring voor de school kunnen inzetten … de school kan je inzet heel goed gebruiken! Stuur een e-mail naar renate.vanhoutentimmerman@debonteleeuw.org. of bel voor meer informatie +1 (312) 965-1504.

Bestel Nederlands lekkers bij bakker Fabian’s European pastries 

Wist u dat…?

  • In het weekend van 13 maart de klok een uur vooruit gaat? In de nacht van zaterdag 13 maart op zondag 14 maart zal Daylight Saving Time ingaan, waardoor we dus op zondag 14 maart op tijd op school moeten zijn. Vergeet u niet de wekker goed te zetten?
  • We voor komend schooljaar op zoek zijn naar mensen die ons leerkrachtenteam komen aanvullen? Ben je of ken je iemand met interesse? Bekijk dan onze vacature op de website en laat van je horen!
  • De NOB 40 jaar bestaat? Als NTC-school zijn wij aangesloten bij de NOB en kunnen hier terecht voor advies, cursussen en subsidieaanvragen. Om hun jubileum te vieren, wordt er op 24 maart 15:00 uur (NL-tijd) een jubileumuitzending georganiseerd. Om u op te geven, klikt u op deze link.

Belangrijke data in maart en april

Zondag 7 maart lesdag
Zondag 14 maart lesdag; let op start Daylight Saving
Zondag 21 maart lesdag; bakker Fabian levering bestellingen
Zondag 28 maart lesdag
Zondag 4 april geen lesdag i.v.m. Pasen
Zondag 11 april lesdag
Zondag 18 april geen lesdag i.v.m schoolvakantie
Zondag 25 april lesdag