NieuwsFlits maart 2020

In deze Nieuwsflits…
Alweer een nieuwe maand, waarin we terugkijken op een geslaagde cultuurdag en vooruit kijken naar het volgende feestje! De afgelopen maand is er hard gewerkt door de kinderen en het team en zijn de eerste rapporten verstuurd. Verder is de ouderenquête ingevuld door een groot aantal gezinnen, dank daarvoor!
U leest in deze NieuwsFlits verder over groep 5, u kunt foto’s bekijken van de cultuurdag en staan er weer weetjes klaar in de “wist u dat…?” rubriek.

Terugblik cultuurdag: Vlaamse kunst en kermis!
Van ‘Bokrijk’ tot een ‘Tombola’…van Pieter Bruegel tot eigen kunst…zo zag onze cultuurdag er van afgelopen zondag uit!
Alle kinderen hebben deze dag kennis gemaakt met de Belgische cultuur en hebben meer geleerd over de schilder Pieter Bruegel. De ochtend startte met een interessante presentatie voor ouders van Odilia Bonebakker over de schilder Pieter Bruegel. Zij nam ons mee in zijn werk en vertelde kenmerken die je pas ziet als je ze weet.
De tienergroep bouwde ondertussen een knikkerbaan, waar de groepen 3 en 4 de knikkers doorheen konden laten gaan. Dit is één van de tachtig spelen die te zien is op het schilder “De Kinderspelen”.
Hierna startte het cultuurdag gedeelte in de gymzaal, waar alle kinderen een polonaise liepen op Belgische muziek en lekker mee dansten met verschillende liedjes. Drie juffen opende de dag met een K3 optreden, Oya lélé!, en hierna werden de kinderen verdeeld in twee groepen. De peuters, groep 1 en groep 2 startten in de gymzaal. Hier deden ze allemaal spelletjes in het thema “De Vlaamse Kermis” en aten ze een heerlijke crêpes. Ook konden er prijzen gewonnen worden bij het rad en werd er regelmatig nog gedanst op de gezellige muziek.
Ondertussen waren de groepen 3-4 en 5-7 bezig met het educatieve gedeelte rondom het schilderij “De Kinderspelen”. Ze bekeken het schilderij en praatten erover. Hierna konden ze zelf het schilderij maken door aquarelpotloden te gebruiken en speelden ze een memoryspel met alle spelen van het schilderij.
De groepen wisselden halverwege en zo herhaalde de spelletjes, muziek en educatie zich. De dag werd afgesloten met een grote Tombola trekking onder de aanwezige ouders. Mooie prijzen gingen de deur uit, zoals tassen van Kuifje, Belgische pralines en vele andere dingen.
We kijken terug op weer een geslaagde dag en bedanken alle ouders en leerkrachten voor het meehelpen!
Beeld zegt soms meer dan tekst, dus bekijk vooral de foto’s via deze link.

Nieuws uit de klas: groep 5 van juf Linda
Ik prijs mezelf gelukkig dat ik deze leerlingen les mag geven. Elke les leren we iets nieuws en ik ben bijzonder trots op de kinderen die hier naast hun Amerikaanse school en naschoolse activiteiten energie in steken. Je ziet dat een aantal van hen elkaar ook al jaren kent en dat er vriendschappen opbloeien en worden onderhouden. Dit schooljaar ben ik wat creatiever ingesteld. Mede geïnspireerd door de opleiding die ik via de Pabo volgde probeer ik wat meer af te stappen van de strakke richtlijnen van de methoden die vaak geschreven zijn voor het Nederlandstalig dagonderwijs en zoek ik andere, leuke manieren om de leerlingen kennis te laten maken met nieuwe spelling- en taalregels, zodat de benadering aansluit bij hun belevingswereld en we het maximale halen uit de relatief korte tijd die we met elkaar hebben in de lessen.
We werken daarvoor vaak samen of doen een leerzaam spel zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau een steentje bij kan dragen. Met elkaar begrijpend lezen oefenen en een actueel onderwerp bespreken zoals bij het wekelijks terugkerende Nieuwsbegrip en de bijbehorende Squla quiz is ook een goede manier om de woordenschat uit te breiden en gewoon eens lekker Nederlands met elkaar te kunnen praten. Verder is er altijd tijd voor een grapje en vinden de kinderen het erg leuk om zich voor de juf te verstoppen na de pauze.

Feest! 10-jarig jubileum en Koningsdag
Zoals al eerder aangekondigd zullen we op zondag 26 april ons 10-jarig jubileum vieren! Daarbij vieren we ook gelijk de verjaardag van Koning Willem-Alexander, een dubbel feest dus.
Op deze dag zal er van 9:30 tot 11:00 uur les zijn voor alle huidige leerlingen van de school.
Om 11:00 uur start het feest waar we alle huidige leerlingen en ouders maar ook zeker al onze oud-leerlingen en ouders voor uitnodigen!
De dag zal tot 14:00 uur duren en wordt gehouden op onze leslocatie; British International School of Boston (BISB), 416 Pond Street, Boston. Tijdens het cultuurgedeelte zullen er verschillende spelletjes en activiteiten te doen zijn voor de kinderen en is er natuurlijk wat lekkers te eten en te drinken. Zo kunnen we met elkaar proosten op de vele volgende jaren van de school!
We zijn op zoek naar mensen die voorafgaand en tijdens deze dag willen helpen met organiseren. U kunt zich opgeven door een mail te sturen naar bestuurslid Adrian van Alphen.
U ontvangt binnenkort een aparte uitnodiging met hierin de inschrijflink en verdere details. Houdt u inbox dus goed in de gaten.


Wist u dat…?

  • Komend weekend de klok een uur vooruit gaat? In de nacht van zaterdag 7 maart op zondag 8 maart zal Daylight Saving Time ingaan, waardoor we dus op zondag 8 maart op tijd op school moeten zijn. Vergeet u niet de wekker goed te zetten?
  • We twee nieuwe gezinnen mogen welkom heten op onze school? We wensen hen een gezellige en leerzame tijd bij de ENSiB.

Belangrijke data in maart en april

Zondag 8 maart lesdag
Zondag 15 maart geen lesdag
Zondag 22 maart lesdag
Zondag 29 maart lesdag
Zondag 5 april lesdag
Zondag 12 april lesdag
Zondag 19 april geen lesdag
Zondag 26 april Cultuurdag: 10-jarig jubileum en Koningsdag