NieuwsFlits juni 2020

In deze Nieuwsflits…
Alweer de laatste NieuwsFlits van dit schooljaar, de tijd gaat echt veel te snel! We kijken allemaal uit naar de zomervakantie en vooral naar het moment waarop we weer met zijn allen bij elkaar kunnen zijn.
Op dit moment zijn we druk bezig om het huidige schooljaar af te sluiten en werken we ook alweer hard aan het nieuwe schooljaar. Rapporten schrijven, de laatste lessen verzorgen, inschrijvingen verwerken en natuurlijk de organisatie rondom de nieuwe schoolnaam zijn zo een aantal zaken die ons nu bezighoudt.

Nog drie lesmomenten en dan gaan we genieten van de zomermaanden, om in september er weer helemaal klaar voor te zijn. We wensen iedereen alvast een goede vakantie toe!

 

Nieuws uit de klas: groep 2 van juf Emma
Deze zondag gaf ik mijn 10e online les aan groep 2, les 31 om precies te zijn, in het eerste jaar dat ik voor de klas sta. En elke zondag kijk ik er weer naar uit. Natuurlijk zie ik mijn leerlingen liever in het echt, maar zodra ik hun schattige, ondeugende hoofdjes zie verschijnen achter de camera dan ben ik toch zo blij dat het op deze manier ook kan!
Ik heb een ontzettend leuk en divers klasje, niet al te groot en goede verhouding meisjes/jongens, waarvan de meeste elkaar al kenden van het voorgaande jaar. Dit kwam de dynamiek aan het begin van het jaar direct ten goede.  Halverwege het jaar heb ik er twee leerlingen bijgekregen die ieder hun positieve bijdrage leveren aan de groep. Ik ben echt ongelofelijk trots op mijn klasje voor hun enthousiasme en concentratie tijdens de online lessen. Toen ik laatst vroeg: “Willen we nog een opdracht?” (na 35 minuten les) riepen ze nog net niet in koor “JAAA”.

Het nadeel van online les is natuurlijk wel dat er onderling minder met elkaar wordt gesproken en dat de praattijd beperkt blijft tot hun “beurt”. Aan de andere kant hoef ik ze nu niet continue op hun taal te wijzen: “Zeg, ik versta je niet hoor. Welke taal spreken we hier?”. Het lijkt nu zelfs alsof ze alleen maar Nederlands spreken.

Ik geniet ook zo van de momenten dat ze even iets met de klas willen delen. De moeite die ze doen om hun verhaal in het Nederlands te vertellen met hun (soms) Engelse accent en af en toe een Engels woordje tussendoor, is ontzettend vertederend en motiveert me om dit werk te blijven doen. In ieder geval komend schooljaar nog maar ik denk eraan daarna ook in Nederland het onderwijs in te gaan. Waarvoor dank Nederlandse school, leerlingen, collega’s en enthousiaste ouders!

Rapporten en bijbehorende gesprekken
In de week van 7 juni zal door de leerkracht het rapport verstuurd worden. Deze rapporten zullen natuurlijk een aangepast karakter hebben, gezien de situatie rondom het online lesgeven.
De Cito-toetsen, die normaal afgenomen worden in de maanden mei en juni, zullen nu verschoven worden naar de eerste maanden in het nieuwe schooljaar. Dan kunnen we de niveaus van de leerlingen bekijken en wanneer nodig het onderwijsaanbod aanpassen.
Alle ouders zullen een telefonische afspraak hebben met de leerkracht om het rapport te bespreken. De leerkracht plant deze gesprekken in en zal dit met u communiceren.

Vooraankondiging Nederlandse les in de zomer
Wil je het Nederlands van je kind op peil houden of nog wat bijschaven tijdens de zomermaanden? Dat kan!
Als school willen we graag het Nederlands blijven stimuleren. Helaas kunnen veel gezinnen niet naar Nederland of België reizen gezien de situatie rondom het Coronavirus. Ook zomerkampen zijn in de meeste gevallen geannuleerd. Om toch het Nederlands bij te houden, willen we als school een steentje bijdragen. De lessen zullen aangeboden worden voor de huidige leerlingen van de school in de groepen 2 tot en met 7. We denken aan 1-op-1 virtuele les met een vaste docent of eventueel in kleine groepjes indien interesse van meerdere leerlingen. Binnenkort ontvangt u hier meer informatie over. Als u interesse heeft, dan graag een seintje aan de onderwijscoördinator.

Wist u dat…?

  • We altijd op zoek zijn naar mensen die vrijwillig of betaald bij de school betrokken zijn? U kunt dan denken aan het zelfstandig draaien van een groep of een leerkracht ondersteunen. Bent u of kent u iemand die hier interesse in heeft, neem dan vooral contact op met de onderwijscoördinator.
  • Per 1 juli de vakantiebieb weer geopend wordt? Via de app kunnen er tientallen e-books en luisterboeken gratis gelezen worden. De boeken zijn voor zowel kinderen als volwassen. Download dus de app en ga lekker lezen in de vakantie!

Belangrijke data in juni

Zondag 7 juni Online lesdag
In de week van 7 juni Rapport wordt verstuurd
In de dagen tussen 7 en 21 juni Rapportgesprekken
Zondag 14 juni Online lesdag
Zondag 21 juni Laatste lesdag van dit schooljaar
Zondag 13 september Eerste lesdag, schooljaar 2020-2021