NieuwsFlits februari 2023

In deze Nieuwsflits…
Brrrr…wat is het koud. Eigenlijk zijn het de temperaturen die passend zijn bij de tijd van het jaar, maar na zo’n zachte start van 2023 is het toch even wennen. Alle handschoenen, mutsen en sjaals zijn weer uit de kast en de kinderen rennen een stukje harder tijdens het buitenspelen om warm te blijven. In deze nieuwsbrief leest u over de aankomende cultuurdag waarbij we gaan schaatsen, krijgt u alle informatie rondom de rapporten en staan er weer leuke tips in om het Nederlands thuis te (blijven) oefenen.

Cultuurdag – schaatsen
Op zondag 26 februari is het tijd voor de derde cultuurdag van het schooljaar; dit keer gaan we het ijs op met De Bonte Leeuw! We zullen de lesdag gewoon om 09:30 uur beginnen op school, waar de kinderen opdrachten zullen maken rondom het thema. Om 11:30 uur zullen we met zijn allen naar de schaatsbaan Founders Memorial Ice Rink in Somerville gaan om daar ook echt de schaatsen aan te trekken en het ijs op te gaan. Deze cultuurdag is exclusief voor de huidige leerlingen van de school, waarbij de schaatsbaan speciaal voor hen is gehuurd.
Founders Memorial Rink | Somerville MA We vragen aan iedereen om schaatsen, die deze zelf thuis heeft, mee te nemen. Wanneer de leerling geen schaatsen heeft, kunnen deze gehuurd worden bij de schaatsbaan. De kosten hiervan zullen door school betaald worden. Wanneer de ouder/verzorger ook schaatsen moet huren, is dat voor eigen rekening ($5 per schaatshuur).
We willen jullie er graag op wijzen dat u als ouder/verzorger tijdens het schaatsen verantwoordelijk blijft voor uw kind(eren). Schaats dus vooral gezellig mee! Verder is het belangrijk dat degene die schaatsen handschoenen dragen. Een helm is niet verplicht, maar mag natuurlijk wel. Let op; deze is niet te huur bij de schaatsbaan.
Ouders hebben een e-mail gekregen met de link naar het inschrijfformulier Vul die graag zo spoedig mogelijk in (1 per kind) en vergeet niet om alvast de ijzers te slijpen!

Eerste rapport en oudergesprekken
In de week van 20 tot en met 26 februari krijgen de ouders van de leerlingen in groep 1 tot en met 8 digitaal het eerste rapport toegezonden. Dit rapport geeft de ontwikkeling van de eerste periode van dit schooljaar weer, waarbij er gekeken wordt naar houding-betrokkenheid, spreken-luisteren, woordenschat-spelling en technisch lezen. Daarbij ziet u de resultaten van de toetsen die zijn afgenomen in de groepen 3 tot en met 8.
In de week van 20 februari tot en met 5 maart vinden de oudergesprekken plaatst, wanneer u of de leerkracht daar behoefte aan heeft. Deze plant u samen met de leerkracht in en zullen ongeveer tien minuten duren. Alle oudergesprekken zullen telefonisch of via Google Meet plaatsvinden. 
De peuters krijgen aan het eind van het schooljaar een voortgangsrapport. Natuurlijk kunt u altijd contact opnemen met de leerkracht om te vragen hoe de voortgang van uw kind is.

Belang van voorlezen
Lezen, lezen en nog eens lezen. Vaak doen kinderen het zelf, in hun hoofd. Maar vergeet niet dat voorlezen veel voordelen heeft. Het maakt niet uit hoe oud het kind is, voorlezen kan altijd. Even samen een moment genieten van een verhaal, luistervermogen vergroten en je fantasie laten gaan. Voorlezen is het leukste wat er is! Benieuwd naar 15 voordelen van het voorlezen? Bekijk die dan hier, via de mooie poster.
                  

Podcast voor kinderen èn volwassenen
Luister via deze website naar deze Nederlandstalige Podcast voor kinderen en ook voor volwassenen.
De podcast ‘Nachtwacht’ is voor kinderen in de bovenbouw en neemt je mee naar de magische wereld van De Nachtwacht. Een vampier, een toverelf en een weerwolf gaan op avontuur.

Spreek jij Nederlands, ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging en/of zou je het leuk
vinden om te werken met kinderen in het primair onderwijs?

De Bonte Leeuw zoekt, voor het schooljaar 2023-2024,
een ONDERWIJSCOÖRDINATOR voor +/- 10 u/week
EN
DOCENTEN PRIMAIR ONDERWIJS voor +/- 5,5 u/week

Kijk voor de volledige vacatures op onze website en laat jouw interesse weten!
Voor al onze vacatures geldt dat onderwijsbevoegdheid en/of relevante ervaring in het Nederlandstalige onderwijs de voorkeur verdient, maar geen vereiste is.

Wist u dat…? 

  • UNESCO sinds 2000 de dag van de moedertaal op 21 februari heeft uitgeroepen? Deze dag staat in het teken van de diversiteit in talen en culturen en de bijkomende meertaligheid. Meer informatie is te vinden op de website van de UN.
  • De app Beter Spellen een leuke dagelijkse manier is om spelling te blijven oefenen voor zowel de leerling als u als ouder? Krijg elke dag 4 spellingsvragen op het gekozen niveau en blijf bezig met de Nederlandse taal!
  • We het zeer waarderen als u onze vacature wilt delen op social media zoals Facebook en LinkedIn? Deel de link van de website, zodat we zoveel mogelijk mensen bereiken met onze vacatures. Alvast bedankt!

Belangrijke data in februari en maart

Zondag 5 februari lesdag
Zondag 12 februari lesdag
Zondag 19 februari geen lesdag, i.v.m. schoolvakantie
19 februari t/m 27 februari rapport 1, groep 1 tot en met 8
21 februari t/m 6 maart Oudergesprekken, naar behoefte, groep 1 tot en met 7
Zondag 26 februari lesdag; Cultuurdag schaatsen
Zondag 5 maart lesdag
Zondag 12 maart lesdag; let op daylight saving start
Zondag 19 maart geen lesdag
Zondag 26 maart lesdag
TRANSLATE