In deze NieuwsFlits…
Ja, gelukkig, ze waren er weer; Sinterklaas en zijn Pieten brachten afgelopen zondag een bezoek aan onze school. Gelukkig heeft hij de nieuwe locatie kunnen vinden en werden alle kinderen verrast met een mooi cadeau en natuurlijk heerlijk snoepgoed. Bedankt Sinterklaas en uw Pieten voor deze feestelijke dag!
In deze nieuwsbrief leest u verder over onze nieuwe bestuursleden, delen we een website waar er veel informatie te vinden is over taalontwikkeling en ziet u de uitnodiging voor de Nieuwsjaarsborrel. Veel leesplezier!

Terugblik cultuurdag 
En we dansen en we springen en we zijn zo blij…! Wat een gezellige dag hebben we gehad met het bezoek van Sinterklaas en zijn twee Pieten. Iedereen stond vol spanning te wachten voor de deur, maar van Sinterklaas was geen spoor te bekennen. Wat bleek; hij was al in de school en kon daar juist geen kinderen vinden. Gelukkig hoorden de Pieten het geluid van de kinderen buiten, waarna de dag echt kon beginnen. In de klassen hebben alle kinderen spelletjes gespeeld, geknutseld, gedanst en gezongen. En groep 7/8 heeft een prachtige gedicht (zie hierboven) geschreven en dat voor de eerste keer! Sinterklaas kwam overal een bezoek brengen en las voor uit zijn grote boek. Wat wist hij veel te vertellen! De Pieten maakten grapjes, beantwoorden (die soms erg lastige!) vragen en konden zelfs turnkunsten. In de speelzaal speelden de lagere klassen Sinterklaasspelletjes en er werd lekker gesnoept van de kruidnoten, schuimpjes en mandarijnen. Elk kind kreeg een prachtige cadeau, waarvoor dank, en ging naar huis met een chocoladeletter. Een groot dank je wel aan alle vrijwilligers die gezorgd hebben dat deze dag zo geslaagd was!

Kijk voor meer foto’s op de website!

Nieuwe bestuursleden
Vanaf 1 januari zal Renate van Houten-Timmerman terugtreden als secretaris uit het bestuur. Reate heeft zich jaren ingezet voor de school en we zijn haar ontzettend dankbaar voor alle organisatie, het meedenken en de grote betrokkenheid!
Met het weggaan van bestuursleden, komen er natuurlijk ook weer nieuwe leden. Vanaf 1 januari zal Arjan Vermeulen, vader van Maeve in groep 3, de rol als secretaris op zich nemen. Daarnaast zal Rogier Landman, vader van Vera in groep 3 en Martin in privéles, het bestuur versterken met de taken HR en organisatie van de cultuurdagen. Kijk op de website voor meer informatie over de nieuwe leden en natuurlijk de informatie over de huidige leden. Ook hun e-mailadressen zijn hier te vinden. Voor algemene vragen kan er altijd een e-mail gestuurd worden naar info@debonteleeuw.org en/of bestuur@debonteleeuw.org.

Website ‘Kind en taal’

LOGO kind en taal nieuwkopieOp de website van Kind en Taal staat veel informatie over de taalontwikkeling, meertaligheid en het belang van (voor)lezen bij kinderen. Neem eens een kijkje en lees over de meest complexe vaardigheid die we allemaal bezitten.
                                                

 

 


Uitnodiging Nieuwjaarsborrel 

Proosten op het nieuwe jaar! Dat doen we graag met alle betrokkenen van De Bonte Leeuw. U bent dan ook van harte uitgenodigd om het glas te heffen op zaterdag 7 januari 2023 vanaf 7:30pm.
We zullen met elkaar het nieuwe jaar inluiden op 150 Heath Street, Brookline, MA 02467. Graag een RSVP zodat we weten hoeveel mensen we kunnen verwachten. We zien elkaar dan graag en proosten op een nieuw en gelukkig jaar!

Vacature schooljaar 2023-2024       
Spreek jij Nederlands, ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging en/of zou je het leuk
vinden om te werken met kinderen in het primair onderwijs?
De Bonte Leeuw zoekt, voor het schooljaar 2023-2024, een enthousiaste en gemotiveerde
DOCENT PRIMAIR ONDERWIJS voor +/- 5,5 u/week
Kijk voor de volledige vacature op onze website en laat jouw interesse weten!
Voor al onze vacatures geldt dat onderwijsbevoegdheid en/of relevante ervaring in het Nederlandstalige onderwijs de voorkeur verdient, maar geen vereiste is.

Wist u dat…?

  • We verwachten dat elke leerling in ieder geval een potlood, gum en kleurpotloden bij zich heeft? Aan het begin van het jaar hebben alle leerlingen dit van school gekregen maar we merken dat er veel leerlingen geen spullen bij zich hebben op de lesdag. Dat maakt het werken in de werkboeken wel heel lastig.
  • We graag horen wanneer uw kind niet aanwezig is op zondag 18 december. E zullen al wat gezinnen met (Kerst)vakantie zijn en door dit vooraf aan te geven, kan de leerkracht de les aanpassen op het aantal kinderen in de klas. Stuur dus een e-mail naar de docent van uw kind(eren) wanneer u niet aanwezig bent op deze dag.                 

Belangrijke data in december en januari

Zondag 11 december lesdag
Zondag 18 december lesdag
Zondag 25 december en 1 januari Geen lesdag i.v.m. Kerst en Oud & Nieuw
Zaterdag 7 januari Nieuwjaarsborrel
Zondag 8 januari Lesdag
Zondag 15 januari Lesdag
Zondag 22 januari Lesdag
Zondag 29 januari Lesdag; toetsen voor de groepen 3 t/m 7

NAMENS HET GEHELE BESTUUR- EN DOCENTENTEAM WENSEN WE U ALVAST HELE FIJNE FEESTDAGEN EN EEN PRACHTIG 2023!

 

TRANSLATE