In deze Nieuwsflits…
Welkom zon! Wat een heerlijk weer is het de afgelopen dagen en ook voor de komende dagen ziet de voorspelling er goed uit. Deze maand zijn we gestart met het Samen-Beter-Lezen project, waarbij de kinderen voorgelezen worden door ouders in de klas. De eerste keer lazen de kinderen voor aan hun ouders; met trotse en blije gezichten als resultaat! Heeft u de foto’s ook gezien op Facebook?
De komende maand staat in het teken van Koningsdag, inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar, zullen we de laatste lesmaanden voorbereiden en zijn we op zoek naar nieuwe docenten voor het nieuwe schooljaar.

Paasdag – eieren verstoppen

Gister was het Paasdag en dat hebben we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan op De Bonte Leeuw. Elke klas ging op zoek naar paaseieren die verstopt lagen in de speeltuin. Na een flinke zoektocht werden de eieren gevonden en konden die in de klas opengemaakt worden. Daar zat veel lekkers en leuks in! Van paaseitjes, jelly beans tot een paashaasgum en stempel. Bedankt aan de vrijwilligers die deze ochtend geholpen hebben!

 


Inschrijvingen schooljaar 2023-2024

De inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar zijn vanaf nu geopend. We willen dan ook vragen om uw kind(eren) zo snel mogelijk in te schrijven. Op basis van de inschrijvingen worden namelijk de nieuwe klasindelingen, aantal benodigde leerkrachten en het te bestellen leermateriaal gebaseerd.
Wanneer u inschrijft tot en met 15 mei, ontvangt u een korting op het schoolgeld. Alle informatie over de inschrijving en de schoolkalender voor het nieuwe schooljaar is te vinden op onze website, mede vindt u hier het inschrijfformulier.  Mocht u vragen hebben over de school of de inschrijving, schroom dan niet om contact op te nemen met de secretaris van het bestuur of met de onderwijscoördinator.

Koningsdag!
Op zondag 30 april is het zover, dan vieren we Koningsdag op De Bonte Leeuw! 
Voor de kinderen wordt er een gevarieerd programma georganiseerd, met o.a. traditionele Koningsspelen, lesactiviteiten in het kader van Koningsdag en een Hollandse smikkeltafel! Oefen om in de sfeer te komen alvast met het liedje en dansje van ‘ZiggZagg’ dit jaar! Kinderen mogen in de sfeer van Koningsdag verkleed naar school komen!
Van 12.00 – 12.30 uur zal er voor de ouders op het grasveld een rommelmarkt worden gehouden (betaling met Venmo, opbrengst is voor de school). De rommelmarkt gaat alleen door bij droog weer. We willen u graag vragen om donaties van Nederlandse spelletjes, puzzels, speelgoed en boeken in goede staat (a.u.b. geen grote spullen i.v.m. de (opslag) ruimte!). Als u een donatie voor de rommelmarkt heeft, neemt u die dan op 30 april mee? Donaties kunnen vanaf 9.30 uur bij de ingang van de school worden afgegeven. 

Taalunie voor emigranten en remigranten
De Taalunie heeft een nieuwe pagina voor een speciale groep gelanceerd: Nederlandstalige emigranten uit Nederland en Vlaanderen en mensen die juist willen terugkeren: remigranten. Taalkundige en onderzoeker Nicoline van der Sijs, een van de initiatiefnemers, vertelt wat de pagina biedt en hoe ze tot stand is gekomen. Welke rol speelt de moedertaal voor Nederlandstalige emigranten? Lees het hier.

Wist u dat…?

  • Er op 4 en 5 mei een pop-up georganiseerd wordt voor het aanvragen en/of verlengen voor een Nederlands paspoort / ID-kaart in de omgeving van Boston? Kijk hier voor meer informatie.

     
  • We voor het nieuwe schooljaar nog steeds op zoek zijn naar nieuwe docenten? Neem een kijkje op onze vacaturepagina en laat het weten als jezelf interesse hebt of iemand kent die interesse heeft!
  • Ons bestuurslid, Laura Lammers, wekelijks berichten post op Facebook? Zij geeft een inkijkje in de school met foto’s van (leer)activiteiten. Volg dus vooral onze pagina. Dank je wel, Laura!

Belangrijke data in april en mei

Zondag 16 april geen lesdag i.v.m. schoolvakantie
Zondag 23 april lesdag
Zondag 30 april lesdag; cultuurdag Koningsdag
Zondag 7 mei lesdag
Zondag 14 mei lesdag; toetsafname groepen 2 t/m 8
Maandag 15 mei laatste dag inschrijven met korting
Zondag 21 mei lesdag; toetsafname groepen 2 t/m 8
Zondag 28 mei geen lesdag i.v.m. Memorial Day weekend

 

TRANSLATE