In deze Nieuwsflits…
Zon, regen, koude wind…het weer laat zich van alle kanten zien. De kinderen hebben er weinig last van, lekker buitenspelen en wanneer het echt te koud is, is de gymzaal een nieuwe favoriet! In de klassen wordt er hard doorgewerkt en de boeken uit de bibliotheek worden veel uitgeleend. Het samenwerkend leren wordt in alle groepen toegepast, waarbij de leerlingen met en van elkaar leren. Het is heerlijk om de inzet te zien bij de kinderen, docenten en ouders!
De komende maand staat in het teken van Koningsdag, inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar, zullen we de laatste lesmaanden voorbereiden en zijn we op zoek naar nieuwe docenten voor het nieuwe schooljaar.

Inschrijvingen schooljaar 2022-2023

De inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar zijn vanaf nu geopend. We willen dan ook vragen om uw kind(eren) zo snel mogelijk in te schrijven. Op basis van de inschrijvingen worden namelijk de nieuwe klasindelingen, aantal benodigde leerkrachten en het te bestellen leermateriaal gebaseerd.Wanneer u inschrijft tot en met 15 mei, ontvangt u een korting op het schoolgeld. Alle informatie over de inschrijving en de schoolkalender voor het nieuwe schooljaar is te vinden op onze website, mede vindt u hier het inschrijfformulier.  Mocht u vragen hebben over de school of de inschrijving, schroom dan niet om contact op te nemen met de secretaris van het bestuur of met de onderwijscoördinator.

Koningsdag!
Op zondag 24 april is het zover, dan vieren we Koningsdag op De Bonte Leeuw! Aangezien we nog steeds voorzichtig willen zijn i.v.m. Covid-19 en ons moeten houden aan de voorschriften van de BISB, zal ook deze cultuurdag alleen voor de kinderen die zijn ingeschreven op school plaatsvinden, tijdens de reguliere lesuren (9.30 – 12.30 uur).
Voor de kinderen wordt er een gevarieerd programma georganiseerd, met o.a. traditionele Koningsspelen, lesactiviteiten in het kader van Koningsdag en een Hollandse smikkeltafel! Oefen om in de sfeer te komen alvast met het liedje en dansje van ‘Fit Top Tien’ dit jaar! Kinderen mogen in de sfeer van Koningsdag verkleed naar school komen!
Van 12.00 – 12.30 uur zal er voor de ouders in de gymzaal een rommelmarkt worden gehouden (betaling met Venmo, opbrengst is voor de school). We willen u graag vragen om donaties van Nederlandse spelletjes, puzzels, speelgoed en boeken in goede staat (a.u.b. geen grote spullen i.v.m. de (opslag) ruimte!). Als u een donatie voor de rommelmarkt heeft, neemt u die dan op 24 april mee? Donaties kunnen vanaf 9.30 uur in de gymzaal worden afgegeven. Tijdens de rommelmarkt zal ook Bakker Fabian weer van de partij zijn met zijn Hollandse lekkernijen! Denk daarvoor wel graag aan het meebrengen van contant geld en/of cheques! We willen iedereen verzoeken in het gebouw een mondkapje te dragen.

Zomerkamp in Amsterdam


Podcast van ’t Klokhuis

Na in de vorige NieuwsFlits een aflevering van ’t Klokhuis te hebben gedeeld, delen we nu graag de nieuwe podcast van dit leerzame programma. De eerste afleveringen gaan over uitvindingen of ontwikkelingen die de wereld veranderd hebben. Of eigenlijk, dingen die we heel gewoon vinden, maar die ontzettend belangrijk blijken te zijn. 
Beluister de podcast hier, leuk voor onderweg, op de bank of voor het slapen gaan!


Wist u dat…?

  • Er op 5 en 6 mei een pop-up georganiseerd wordt voor het aanvragen en/of verlengen voor een Nederlands paspoort / ID-kaart in de omgeving van Boston? Kijk hier voor meer informatie.
     
  • Er een podcast is voor kinderen en volwassenen die gevorderd zijn in de Nederlandse taal, gericht op cultuur, geschiedenis en tradities? Beluister ze hier met het hele gezin of natuurlijk met een koptelefoon op.
  • De onderwijscoördinator, Ilona, per 18 april met zwangerschapsverlof gaat? Linda Stuivenvolt zal haar taken waarnemen in de laatste weken van dit schooljaar en is te bereiken via onderwijscoordinator@debonteleeuw.org
  • We voor het nieuwe schooljaar alweer op zoek zijn naar nieuwe docenten? Neem een kijkje op onze vacaturepagina en laat het weten als jezelf interesse hebt of iemand kent die interesse heeft!

Belangrijke data in april en mei

Zondag 17 april geen lesdag i.v.m. schoolvakantie
Zondag 24 april lesdag; cultuurdag Koningsdag
Zondag 1 mei lesdag
Zondag 8 mei lesdag
Zondag 15 mei laatste dag inschrijven met korting
Zondag 15 mei lesdag; toetsafname groepen 2 t/m 7
Zondag 22 mei lesdag; toetsafname groepen 2 t/m 7
Zondag 29 mei geen lesdag i.v.m. Memorial Day weekend

                                               

TRANSLATE