NieuwsFlits april 2021

In deze Nieuwsflits…
De NieuwsFlits van afgelopen jaar zag er heel anders uit…we waren net online les aan het geven en onze jubileumviering moesten we afzeggen. Wat is het fijn dat we deze NieuwsFlits kunnen schrijven, waarbij we hoopvol naar de toekomst kunnen kijken! Inmiddels is de meerderheid van ons docententeam gevaccineerd en zijn we trots op hoe de afgelopen maanden zijn verlopen. Ons coronaprotocol is nog altijd van kracht en wordt aangepast naar de laatste aanbevelingen van de CDC en BISB.
De komende maand staat in het teken van Koningsdag, inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar en zullen we de laatste lesmaanden voorbereiden.

Inschrijvingen schooljaar 2021-2022
De inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar zijn vanaf nu geopend. We willen dan ook vragen om uw kind(eren) zo snel mogelijk in te schrijven. Op basis van de inschrijvingen worden namelijk de nieuwe klasindelingen, aantal benodigde leerkrachten en het te bestellen leermateriaal gebaseerd.
Wanneer u inschrijft tot en met 10 mei, ontvangt u een korting op het schoolgeld. Alle informatie over de inschrijving en de schoolkalender voor het nieuwe schooljaar is te vinden op onze website, mede vindt u hier het inschrijfformulier. 
Mocht u vragen hebben over de school of de inschrijving, schroom dan niet om contact op te nemen met de secretaris van het bestuur of met de onderwijscoördinator.
                                               

Koningsdag!
Op zondag 25 april zullen we met de kinderen Koningsdag vieren. Deze dag wordt gebaseerd op de KoDe allereerste Koningsspelen en het vervolg | Sport: Sportieve activiteitenningsspelen die in Nederland georganiseerd worden, waarbij sport en spel centraal staat. Tijdens onze dag zullen de kinderen twee sportactiviteiten doen, waarbij ze de strijd tegen een andere klas en klasgenoten aangaan. Verder zal er in de klas, naast het normale lesmateriaal, aandacht besteed worden aan Koningsdag. Zing alvast mee met het lied ‘Zij aan zij’ van Kinderen voor Kinderen!
Kinderen mogen in sportkleding of oranje kleding naar school komen. Het dragen van (sport)schoenen is wel van belang om zo de winnende groep te worden! De Koningsdagactiviteiten zijn gedurende onze normale lestijden van 9:30 tot 12:00 uur.
We houden ons natuurlijk nog steeds aan alle restricties, waardoor er helaas geen ouders en andere kinderen aanwezig kunnen zijn. Bij goed weer zullen we de sportactiviteiten buiten houden, wanneer het regent zal er per klas binnen de activiteiten worden uitgevoerd. We zullen voldoende foto’s maken en deze op onze website publiceren.
We kijken uit naar deze sportieve oranje dag en hangen heel graag de vlaggetjes op voor dit feestje!

Bestuursleden gezocht vanaf nieuwe schooljaar
De Bonte Leeuw is op zoek naar twee bestuursleden die, op vrijwillige basis, ons bestuur komend schooljaar willen komen versterken. Zet je ervaring in voor een paar uur per maand en ondersteun, achter de schermen, de school en het docententeam! Jouw inzet en ervaring is van onschatbare waarde voor de school, de docenten en onze Nederlandstalige community. Stuur een e-mail naar Renate van Houten-Timmerman voor meer informatie of aanmelding.

 

Bestel Nederlands lekkers bij bakker Fabian’s European pastries 

Wist u dat…?

  • Fred Baars, oud-leerkracht van de school, zich vrijwillig inzet ter ondersteuning van de IT? We zijn heel blij dat Fred op deze manier betrokken blijft bij de school en zijn kennis inzet!
  • We van de familie Lammers veel boeken gedoneerd hebben gekregen? We zijn ontzettend blij met de nieuwe aanwinsten.
  • Het abonnement op de Openbare Bibliotheek Amsterdam gratis wordt aangeboden voor kinderen van onze school? Neem contact op met de onderwijscoördinator voor meer informatie.

Belangrijke data in april en mei

Zondag 11 april lesdag
Zondag 18 april geen lesdag i.v.m. schoolvakantie
Zondag 25 april lesdag; cultuurdag Koningsdag, reguliere schooltijd 9:30-12:00 uur
Zondag 2 mei lesdag
Zondag 9 mei lesdag
Maandag 10 mei laatste dag inschrijven met korting
Zondag 16 mei lesdag; toetsafname groepen 2 t/m 8
Zondag 23 mei lesdag; toetsafname groepen 2 t/m 8
Zondag 30 mei geen lesdag i.v.m. Memorial Day weekend
TRANSLATE