Jacqueline Chauvin

Na een gelukkige jeugd in Zeeland, een studie in Leiden en verschillende banen in Den Haag en Amsterdam, ben ik met mijn Canadese man en twee jonge kinderen verhuisd naar de staat Kentucky in de USA. Met veel plezier heb ik daar voor dertien jaar gewoond. Het leven in Kentucky gaf mij de gelegenheid om te reizen, een studie Psychologie te volgen en te zorgen voor mijn drie prachtige kinderen.

De lange zomers werden altijd doorgebracht in Kennebunk, Maine en ik ben dan ook enorm blij dat dit nu mijn vaste woonplaats is sinds zes jaar. Nu mijn jongste dochter dit najaar ook naar de universiteit vertrekt, vind ik het belangrijk om het contact met de Nederlandse maatschappij te verrijken. Ik weet hoe fijn het is wanneer je met een internationale familie terug gaat naar Nederland en de kinderen de taal en cultuur volledig begrijpen. Hoe prettig is het ook om met opa en oma boekjes te lezen en via internet contact te hebben. Ik ben dan ook zeer gemotiveerd om jullie kinderen bij te staan in het leren van de Nederlandse taal en gewoontes.

Door het leven in Kentucky en Maine, een Nederlandse en een Canadese familie, ben ik met veel verschillende soorten mensen in contact gekomen en dit weerspiegelt zich ook in mijn hobby’s: kokkerellen, tennis, zwemmen, wandelen in de natuur, wintersport activiteiten en een spelletje Mah Jongg zijn mijn favorieten. Verder hou ik enorm van knutselen, kunst, puzzelen en een goed boek.

Ik ben blij om dit nieuwe avontuur met De Bonte Leeuw aan te gaan en beloof dat ik mijn uiterste best zal doen om jullie kinderen de Nederlandse taal eigen te maken.

TRANSLATE