ENSiB Cultuurdag ‘Reis mee!’

Onze eerste cultuurdag van het jaar is gepland op 20 oktober 2019 en wordt door de ENSiB georganiseerd voor zowel al onze leerlingen als ook de Nederlandstalige gemeenschap in en rondom Boston. Alle Nederlandstalige kinderen en ouders zijn welkom! Deze eerste cultuurdag staat traditie getrouw in het teken van de Kinderboekenweek, die dit jaar loopt van woensdag 2 oktober tot en met 13 oktober 2018.

Het thema van de Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van:

 ‘Voertuigen‘ onder het motto: ‘Reis mee!’ 

Het docententeam werkt al hard aan een superleuk en avontuurlijk programma. De kinderen gaan quizzen met “ren je Rot”, zullen eigen voertuigen gaan maken en natuurlijk ook in boeken neuzen om interessante en “nieuwe” reiservaringen op te doen.

Kinderboekenweekgeschenk en Prentenboek 2019

Het kinderboekenweekgeschenk, Haaientanden, is dit jaar geschreven door Anna Woltz, bekend van Mijn bijzonder rare week met Tess (Querido, 2013), Honderd uur nacht (Querido, 2014) en Alaska (Querido, 2016). (Voor kinderen vanaf 7 jaar)

Haaientanden

Atlanta van elf heeft een waanzinnig plan: ze wil in 24 uur rond het IJsselmeer fietsen. Voor de belangrijkste tocht van haar leven heeft ze twaalf boterhammen nodig, vier bananen, een nachtbeugel en kerstverlichting. Opgeven kan niet, dan gaat alles mis. Ze is pas net begonnen als ze keihard tegen de fiets van Finley knalt. Finley is even oud als Atlanta, Hij is vrolijk, grappig én mysterieus: hij is weggelopen van huis, maar heeft niks meegenomen. In zijn zak zitten alleen twee haaientanden … Heeft Atlanta pech dat ze hem ontmoet, of juist geluk?

Het prentenboek van de kinderboekenweek 2019, André het Astronautje. Op zoek naar Laika is geschreven door André Kuipers met illustraties van Natascha Stenvert. (Voor de (aller)kleinsten)

André het Astronautje. Op zoek naar Laika

Help! Laika is er met een raket vandoor! Vinden André het astronautje en Valentina hun liefste hond ooit terug in dat grote heelal? Hoe komen ze daar eigenlijk zonder raket? Samen met Astromuis bedenkt het duo een slim plan waarvan niet alleen Laika heel blij zal worden…

Cultuurdagprogramma ‘Reis Mee!’

De cultuurdag zal er als volgt uitzien:
9:30 – 11:30 Taallessen (in het teken van ‘Reis Mee!’ natuurlijk)
11:30 – 12:00 PAUZE: ENSiB lunch met je reisgenootjes in je eigen klaslokaal.
12:00 – 13:45 Start Cultuurprogramma voor alle kinderen: ‘Reis Mee!’. Locatie: ntb
13:00 – 14:30 Kinderboekenmarkt, Veiling boekenpakketten en Potluck. Locatie: gymzaal! 

We heten jullie allen van harte welkom om mee op reis te gaan én een super leuke middag te hebben met al jullie oude en nieuwe vriendjes op onze locatie:
British International School in Boston (BISB), 416 Pond street, Boston. 

Broertjes, zusjes, neefjes en nichtjes, of kinderen van families die (nog) niet naar de ENSiB gaan zijn ook van harte welkom voor het cultuurgedeelte vanaf 12:00. Kinderen moeten minimaal 4 jaar oud zijn om mee te kunnen doen aan het cultuurprogramma.

Inschrijving

Het inschrijfgeld bedraagt $15 voor ENSiB-leerlingen en $20 voor kinderen die (nog) geen leerling zijn bij de ENSiB, om de kosten van de cultuurdag te dekken (o.a. materialen voor activiteiten en spelletjes). Inschrijven kan hier!

Kom alvast in de stemming met het kinderboekenweek lied!

Boekenmarkt 
De Nederlandstalige boekenmarkt is een begrip en gaat dit jaar vanaf 13:00 open. Ouders kunnen dus al eerder op de boekenmarkt rondneuzen en gezellig een drankje komen drinken! Kinderen zullen zich vanaf 13:45 bij ons voegen en hebben dan de gelegenheid om zelf ook één of meerdere boeken uit te zoeken!

Voor de boekenmarkt zelf zijn we op zoek naar vooral Nederlandstalige KINDERboeken, strips en tijdschriften (mits in goede conditie en graag recent). Je kan ze op de dag zelf mee naar school brengen (tip: zet alle boeken die je wilt doneren alvast achterin in je auto!). Donaties kunnen worden afgegeven vanaf 9:30am – 10:00am in de gymzaal. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om de boeken op de dag zelf af te leveren, of heb je veel boeken te doneren, dan kan je contact opnemen met Elisabeth Schadae-Percelay.  

De opbrengst gaat naar de ENSiB. 

Veiling 
De veiling is inmiddels een traditie op de ENSiB. Rond 14:00 zullen boekenpakketten per leeftijd (peutergroep, groep 1/2, groep 3/4, groep 5/6, groep 7/8, tienergroep) geveild worden met de leukste en recentste kinderboeken.

De opbrengst gaat naar de ENSiB.

Lunch & Potluck 
We vragen de ouders, waarvan de kinderen taalles volgen, om naast een snack tevens een (notenvrije!) lunch voor de kinderen mee te nemen op deze dag. Alle ENSiB leerlingen zullen zelf in hun klas lunchen met hun ‘reisgenootjes’ en de ‘reisleiding’ en daarna de dag vervolgen met het cultuurprogramma. Kinderen die om 12:00 instromen in het cultuurprogramma dienen al geluncht te hebben.

Alle ouders, die hun kinderen hebben ingeschreven voor het Cultuurprogramma, bieden we vanaf 12:30 een lichte lunch (diverse sandwiches) aan in de gymzaal. Voor de gezelligheid willen wij vragen om per familie iets lekkers mee te nemen, graag notenvrij! (Potluck). ENSiB zal zorgen voor de dranken en een lekkere snack voor de kinderen. Frisdrank wordt gratis aangeboden. Bier/wijn tegen een kleine vergoeding ($3,-). 

Contant geld
We hebben beperkte wisselgeld mogelijkheden op de cultuurdagen. We vragen iedereen hier rekening mee te houden en verzoeken je klein contact geld (dan wel je chequeboek) mee te nemen. 

Ook op de cultuurdag zijn helpende handen altijd heel erg welkom. Mocht je interesse hebben om als vrijwilliger te helpen tijdens het Cultuurprogramma voor de kinderen en/of de Boekenmarkt dan kan je je hier inschrijven of even contact opnemen met  Renate van Houten-Timmerman 

Donaties
Mocht je in de gelegenheid zijn om een donatie te doen aan de school anders dan boeken, neemt dan contact op met onze penningmeester Alexander Nolte.

Graag zien we jullie op 20 oktober!

TRANSLATE