Cultuurdagen

Ieder schooljaar organiseert De Bonte Leeuw 4 cultuurdagen ter aanvulling op het Nederlandstalige onderwijs. Deze dagen zijn bedoeld om de leerlingen naast het leren van de taal ook te verbinden met de Nederlandse en Vlaamse cultuur. Ook niet-leerlingen van De Bonte Leeuw zijn welkom op deze dagen. Op deze manier willen we de cultuurdagen voor alle wereldburgers in de omgeving van Boston toegankelijk maken.

De cultuurdagen worden vormgegeven in terugkerende thema’s:

  • Kinderboekenweek (oktober).
  • Sinterklaas (december).
  • Viering van de Nederlandse/Vlaamse cultuur: wisselend thema (februari-maart).
  • Koningsdag (april). 

Omdat de cultuurdagen onderdeel zijn van ons onderwijsprogramma, wordt van de leerlingen verwacht dat ze hieraan deelnemen. De dagen worden met veel plezier georganiseerd door ons docententeam en hebben altijd een feestelijk tintje.

De cultuurdagen vinden plaats op zondag, tenzij anders aangegeven. Om aan het voorgeschreven aantal lesuren per schooljaar te komen, wordt er ook twee uur taalles gegeven op deze feestelijke lesdagen.

Programma:
9.20 – 9:30 uur. Inloop voor alle huidige leerlingen; vanwege de locatie kunnen we helaas nog geen externe gezinnen ontvangen
9.30 – 12.30 uur. Les op school in de gebruikelijke klaslokalen waarbij de gehele lesdag in het teken staat van het thema.

TRANSLATE