Cultuurdag 1 maart: Vlaamse kunst en kermis!

Cultuurdag “Vlaamse kunst en kermis” zondag 1 maart 2020

Het docententeam werkt al hard aan een superleuk programma, met als thema ‘Vlaamse kunst en kermis’. Onderwerpen waar Pieter Bruegel, een bekende Vlaamse schilder, veel schilderijen over gemaakt heeft, die ook nu nog, 500 jaar later, heel leuk zijn om naar te kijken. Bruegel is vooral bekend geworden om zijn schilderijen met feestende figuren die lol maakten en een bourgondisch leven leidden.
Bruegel wilde met zijn kunst meer vertellen dan wat te zien was. In zijn schilderijen zitten heel veel symbolen en vernieuwende ideeën verstopt. Op die manier wilde hij zonder woorden dingen duidelijk maken aan de kijker.Deze cultuurdag maken de kinderen kennis met deze Vlaamse kunstenaar, waarbij het schilderij “De Kinderspelen” centraal zal staan.
De kinderen zullen bezig zijn rondom dit schilderij en zullen daarnaast zelf spelletjes gaan doen, die mede op het schilderij te zien zijn.
De Vlaamse kermis is het onderwerp van deze spelletjes, die in de gymzaal gehouden zullen worden. Compleet met ‘bokrijk’ en natuurlijk een ‘tombola’!
Om het feest compleet te maken, mogen alle kinderen verkleed komen deze dag en zullen ze hun mooie kleding showen aan het begin van het culturele programma.
Komt u ook kijken naar de optocht van verklede kinderen en de spellen? En wie weet zit er nog wel een leuke prijs voor u in de tombola!

Programma
9.30 – 11.30 uur       Reguliere les in eigen groep; alleen voor huidige ENSiB-leerlingen
11.30 – 11.55 uur     Pauze in eigen groep; graag een lunch meegeven; alleen voor huidige ENSiB-leerlingen
Vanaf 12.00 uur       Optocht met verklede kinderen in de gymzaal en opening van het culturele gedeelte
Tot 14.00 uur           Spelletjes en activiteiten in de gymzaal en lokalen
Ouders kunnen in de gymzaal een drankje drinken en genieten van een lichte lunch terwijl ze kunnen kijken naar de kinderen die de spelletjes spelen.

Inschrijving
Het inschrijfgeld bedraagt $15 voor ENSiB-leerlingen en $20 voor kinderen die (nog) geen leerling zijn bij de ENSiB, om de kosten van de cultuurdag te dekken (o.a. materialen voor activiteiten en spelletjes). Inschrijven kan via deze link. De uiterste datum voor het inschrijven is: vrijdag 21 februari.

Vrijwilligers
Zoals bij elke cultuurdag hebben we uw hulp ook nu weer hard nodig. Doordat de docenten de ochtend lesgeven en tijdens het culturele gedeelte bezig zijn, is het prettig wanneer ouders kunnen helpen met het klaarzetten en opruimen. U kunt zich dan ook via deze link opgeven, we waarderen uw hulp ontzettend!

Locatie
Deze cultuurdag zal plaatsen vinden op onze leslocatie:
British International School in Boston (BISB), 416 Pond Street, Boston.

TRANSLATE