Sinterklaasfeest 8 december 2019

Ooooh, kom er eens kijken!

Sinterklaas is weer in het land en komt ook dit jaar weer bij ons op bezoek en wel op zondag 8 december!

Alle ENSiB leerlingen, en hun broertjes en/of zusjes, zijn van harte welkom, om na de reguliere les, het Sinterklaasfeest mee te vieren op de British International School of Boston (BISB)! Ook Nederlandstalige families, die overwegen om hun kinderen dit jaar of komend jaar naar onze school te laten gaan, zijn welkom om kennis te maken met de school.

We beginnen met de taallessen voor de ENSiB-kinderen en aansluitend starten we het cultuurprogramma (Sinterklaasfeest). Deze Sinterklaasdag maakt integraal onderdeel uit van het normale ENSiB-lesprogramma. We gaan er vanuit dat al onze leerlingen op deze feestelijke dag erbij kunnen zijn!

 

Programma

9:30 – 11:30          Taallessen (voor alleen ENSiB-leerlingen)*
11:30 – 12: 00       Lunchpauze voor alle ENSiB-leerlingen
12:00 – 14:00        Besloten Sinterklaasfeest (voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar )**:                 
                             Ontvangst van Sinterklaas, spelletjes & activiteiten en feest!

 

* Verzoek ENSiB ouders: graag extra drinken + (noten-vrije) snack en lunch meenemen voor tijdens de taalles.
** Een vereiste voor deelname aan deze cultuurdag is dat het kind een ENSiB-leerling is of in geval van niet-ENSiB-leerling, vier jaar of ouder is (en niet ouder dan 12 jaar). Het maximaal aantal ‘externe’ kinderen dat deel kan nemen aan het cultuurgedeelte is 8.
Jongere/oudere kinderen kunnen natuurlijk mee Sinterklaas ontvangen en mogen met de ouders mee bij het Sinterklaasbezoek van een broertje/zusje, maar kunnen helaas niet deelnemen aan de activiteiten.

 

Inschrijving
Graag weten we van te voren wie er wel en niet aanwezig zullen zijn op deze cultuurdag. Daarom vragen we ALLE huidige ouders het inschrijfformulier in te vullen (keuze; hele dag aanwezig, alleen bij taallessen aanwezig of niet aanwezig).
Het inschrijfgeld  bedraagt $15,- voor ENSiB-leerlingen (ouders nemen een cadeau mee) en $30,- (inclusief cadeau) voor kinderen die nog geen leerling zijn bij de ENSiB, om de kosten van de cultuurdag te dekken. Je kunt dit direct online betalen na inschrijving.
Graag ontvangen we de inschrijving van ALLE kinderen UITERLIJK VÓÓR zondag 24 november via dit online inschrijfformulier

 

Binnenkomst van ENSiB-leerlingen
De taallessen starten reguliere tijd, 9:30 uur, in het reguliere lokaal van uw kind.
Cadeaus (door de ouders meegebracht, max. een cadeau van $10,- per kind, ingepakt en voorzien van voor- en achternaam kind en ENSiB groep (van evt. van jongste broer/zus)) kunnen direct bij binnenkomst en uiterlijk vóór 10.00 uur, boven in de hal, worden afgegeven. Gezinnen kunnen hierna hun tijd zelf indelen tot 12:00 uur (ontvangst Sinterklaas) of helpen met de voorbereidingen van deze dag. 

Externe kinderen kunnen zich vanaf 11:50 uur boven in de hal registeren voor aankomst en groepsindeling. Ze worden dan doorverwezen naar de gymzaal voor ontvangst van Sinterklaas.
Voor de kinderen die geen lessen volgen bij de ENSiB zal de school een cadeau (van $10,-) verzorgen.

Vrijwilligers
Ook op deze cultuurdag zijn VEEL helpende handen altijd heel erg welkom. Mocht je als vrijwilliger willen helpen voor of tijdens het cultuurprogramma voor de kinderen dan kun je via deze link je inschrijven op verschillende taken. Mocht je hierover nog vragen hebben, kun je contact opnemen met  Renate van Houten-Timmerman.

Ontvangst van Sinterklaas
Alle geregistreerde families zijn uitgenodigd voor de ontvangst van Sinterklaas om 12:00 in de gymzaal met al hun kinderen. Na de ontvangst van Sinterklaas start het cultuurprogramma dat weer bol staat van leuke Sinterklaas spelletjes & activiteiten. Het cultuurprogramma loopt tot 14:00 uur waarbij gebruik wordt gemaakt van diverse BISB klaslokalen en ruimten waar activiteiten plaatsvinden. Tijdens het cultuurprogramma bezoekt elke klas Sinterklaas, waar Sinterklaas ze persoonlijk zal toespreken. Cadeaus worden meegenomen naar de klas om daar opengemaakt te worden.
Op het moment dat uw kind bij Sinterklaas is, zijn alle ouders en ook meegekomen broertje(s)/zusje(s) welkom als ze dat willen. Op de dag zelf worden ouders geïnformeerd over de precieze tijd en de betreffende locatie.
In de tussentijd hebben ouders de tijd aan hunzelf en kunnen eventueel alvast genieten van wat lekkers én warme/koude chocolademelk in de gymzaal aangeboden door de ENSiB.

Besloten Sinterklaasfeest
Met de middelen die we nu hebben, zijn we dit jaar helaas niet in staat om het Sinterklaasfeest met alle geïnteresseerde Nederlandstalige kinderen en hun families uit onze regio te vieren. We zijn ons bewust van het belang van het in stand houden van onze NL/Belgische tradities en het belang van het Sinterklaasfeest voor alle Nederlandstalige kinderen in de regio maar hopen te kunnen rekenen op jullie begrip. De NAF Boston organiseert dit jaar op 1 december ook een Sinterklaasfeest voor Nederlandstalige gezinnen in/om Boston. Voor meer informatie houdt de NAF Boston agenda in de gaten.

 

Locatie
We vieren ons feest op onze vertrouwde locatie en heten jullie daar van harte welkom:
British International School in Boston (BISB), 416 Pond street, Boston. Parkeren kan beneden op de parkeerplaats in de aangegeven vakken. Hiervoor links aanhouden, na binnenkomst op de campus, en borden BISB volgen.

 

Pepernoten, gevulde speculaas, chocolade letters …
Dit jaar is ook Bakker Fabian weer van de partij! Hij neemt weer een heleboel “Sinterklaas lekkers” mee zoals pepernoten, (gevulde) speculaas, saucijzenbroodjes en nog veel meer lekkers. Neem dus extra contant geld of je bankcheques mee!

 

 

TRANSLATE