Renate van Houten-Timmerman

Hallo,

Mijn naam is, Renate van Houten-Timmerman, en ik wil mij hierbij graag voorstellen aan alle leerlingen, ouders en overige betrokkenen bij De Bonte Leeuw.

Sinds 2017 ben ik met veel plezier betrokken bij het bestuur van De Bonte Leeuw. Voorheen heb ik mij bezig gehouden met de recrutering van docenten/vrijwilligers en het organiseren van alle events binnen de De Bonte Leeuw. Tegenwoordig ben ik als secretaris het eerste aanspreekpunt en contact voor nieuwe gezinnen en verzorg ik de communicatie naar alle betrokken instanties en belanghebbenden. 

In 2012 zijn mijn man, Guido, en ik ons “USA” avontuur begonnen. We zijn destijds, met onze 1 jaar oude dochter Juliëtte, verhuisd van Amsterdam naar San Francisco (CA) waar in juni 2013 onze zoon, Floris, werd geboren. Na 2 jaar hebben we de overstap gemaakt naar Chicago (IL) en is onze dochter voor het eerst ingestroomd in het NTC onderwijs bij de Tul(i)pschool in Chicago. Ik heb mij destijds tevens ingezet voor de NL school omdat ik het belangrijk vond een actieve bijdrage te kunnen leveren aan de roots van onze kinderen en de continuïteit van het Nederlands onderwijs in het buitenland.

Na onze verhuizing naar Boston in 2016 was het voor mij duidelijk dat ik mij ook hier bij de NL school graag actief wilde inzetten waar ik kon. Inmiddels was onze zoon, Floris, ook begonnen bij de peutergroep dus …. “Dubbel belang”!!

We hebben onze weg inmiddels gevonden in Boston. Het is mooi om te zien hoe vertrouwd de NL gemeenschap voor ons is geworden, naast ons “Amerikaanse” leven, en hoe graag onze kinderen met hun NL vriendjes en vriendinnetjes spelen zowel op als buiten school.  Onze NL contacten hier en de NL school houden ons “bij de les” en zijn voor óns heel belangrijk om de Nederlandse taalontwikkeling van onze kinderen op een structurele wijze te blijven stimuleren. Voor onze kinderen biedt de school de beste plek om de Nederlandse taal & cultuur, gewoonten, directe manier van spreken en niet te vergeten … humor te leren kennen.

Ik kijk uit naar het nieuwe bestuursjaar als secretaris met een even enthousiast team van betrokken ouders en ben er om de school en het nieuwe docententeam te ondersteunen waar mogelijk.

Mocht je net zo enthousiast zijn over onze school en wil je meer weten of heb je vragen over ons onderwijsprogramma, mail of bel mij gerust.

Tot ziens!

Renate van Houten-Timmerman

info@debonteleeuw.org