NieuwsFlits november 2020

In deze Nieuwsflits…
De eerste schoolweken zitten erop en wat is het fijn om weer met zijn allen in de klas te zijn. Ondanks alle richtlijnen en afspraken lukt het ons goed om de lessen vorm te geven en de kinderen weer te zien stralen in de groep. We blijven heel hard duimen dat we dit kunnen blijven voortzetten; want samen is toch echt fijner dan alleen!
In deze NieuwsFlits leest u over de cultuurdag van de Kinderboekenweek, onze Facebookpagina en vindt u weer het overzicht met belangrijke data in de komende maanden.

Terugblik op de cultuurdag
Zoals in de vorige NieuwsFlits al is benoemd zullen we dit jaar de cultuurdagen anders vormgeven of laten vervallen. Gelukkig konden we de cultuurdag over de Kinderboekenweek in de klas laten doorgaan en daar hebben de kinderen (en leerkrachten!) erg van genoten.
Het thema van dit jaar was En toen…?. Elke klas heeft zich verdiept in een tijd van vroeger zoals de Romeinen of de Egyptenaren. Na een openingsvideo, waarin het docententeam de hoofdrol had, hebben de kinderen verschillende opdrachten in de klas gedaan rondom een themaboek. Na de snackpauze was het tijd voor een tekenverhaal, waarbij alle kinderen luisterden naar een ingesproken verhaal van juf Tamara en hierbij hun eigen fantasie gebruikten om een tekening te maken.
De ochtend werd afgesloten met een Kahoot-quiz, waarbij de midden- en bovenbouw, onder leiding van de tienergroep, het tegen elkaar opnamen. Er werd zo snel mogelijk geantwoord en vooral veel lol beleeft! Ondanks de alternatieve opzet, was het weer een zeer geslaagde cultuurdag!  De foto’s staan al een poosje op de website, maar mocht u ze nog niet gezien hebben, klik dan vooral hier!

Online les op zondag 8 november

Google Classroom: gratis online lesgeven vanuit huis | ITIGIC

Doordat de BISB een (virtuele) open dag houdt, waarbij de docenten van de school aanwezig zullen zijn, kunnen wij de locatie op zondag 8 november niet gebruiken. Deze lesdag zullen we dus online vormgeven, waarbij de klas instructie krijgt van de leerkracht en het bijbehorende werk kan maken.
Hieronder het tijdschema per groep, de ouders ontvangen via de leerkracht de GoogleMeet-inloglink.

Tijd  Groep
9.00 – 9.30 Peuters
9.00 – 9.30 Groep 1
9.00 – 10.30 Groep 8
9.00 – 10.30 Tieners
9.30 – 10.30 Groep 3
10.30 – 11.30 Groep 2
10.30 – 12.00 Groep 4
10.30 – 12.00 Groep 5
10.30 – 12.00 Groep 6

Facebookpagina De Bonte Leeuw
Bij de nieuwe naam hebben we natuurlijk ook een bijhorende Facebookpagina. Hierop worden weetjes gedeeld, kunt u video’s en foto’s bekijken van onze school en worden aankondigingen gedaan. Mocht u onze Facebookpagina nog niet volgen en/of een like geven, doe het dan snel via onze pagina!

Wist u dat…?

  • Er elke lesdag een rode bak buiten staat om de boeken die u nog thuis heeft in te leveren?
  • Er al meerdere klassen een pilot draaien met het gebruik van Google Classroom?
  • We altijd op zoek zijn naar Nederlandse kinderboeken? Mocht u thuis nog boeken hebben die niet meer gebruikt worden, dan ontvangen wij die graag als donatie. Onze kinderen zijn er erg blij mee!
  • Sinterklaas helaas dit jaar niet naar De Bonte Leeuw kan afreizen door de COVID-19 pandemie? We zijn aan het bekijken of we een alternatief kunnen verzorgen in de klas, die rekening houdt met alle restricties en richtlijnen.

Belangrijke data in november en december

Zondag 1 november lesdag
Zondag 8 november ONLINE lesdag
Zondag 15 november lesdag
Zondag 22 november lesdag
Zondag 29 november geen lesdag i.v.m. Thanksgiving weekend
Zondag 6 december lesdag
Zondag 13 december lesdag
Zondag 20 december lesdag
Zondag 27 december geen lesdag i.v.m Kerst en Oud & Nieuw