Bram Goorden

 

Sinds 1 mei 2018 heb ik het bestuur van De Bonte Leeuw vervoegd als Secretaris, dus ik stel me even voor.

Ik ben Bram (44), oorspronkelijk uit Antwerpen, maar al sinds meerdere jaren een uitgeweken Belg… Ik woon sinds 2015 in Boston samen met mijn man, Kris en onze dochter, Charlotte, die in Groep 2 zit op De Bonte Leeuw. Wij kwamen naar hier voor de job zoals de meeste families op De Bonte Leeuw. Ik werk als General Manager in de Biotech sector en wij verhuisden vanuit Zwitserland, waar wij bijna 10 jaar gewoond hebben voor we naar de US verhuisden. Wij beschouwen Lausanne nog steeds als een tweede Heimat, maar we zijn ondertussen ook erg gaan houden van Boston en het leven in ons dorp, Lexington en omstreken. Kris en ik houden van reizen en reeds tijdens mijn studies heb ik de vleugels gespreid en werkte op verschillende plaatsen in Europa en daarbuiten. Ik woonde zelfs een jaartje in Amsterdam ! Ook Charlotte zag al een stukje van de wereld en zij is ondertussen een heuse “American girl”, maar wij vinden het erg belangrijk dat zij onze cultuur meekrijgt en daarbij hoort de Nederlandse taal.

We waren dan ook blij verrast van De Bonte Leeuw te leren kennen, waar een groep getalenteerde en gepassioneerde docenten twee keer per week hun schouders zetten onder het opleiden van onze kinderen. Het was voor mij een niet zo moeilijke beslissing om op de uitnodiging in te gaan van een rol binnen het bestuur op te nemen. Zo hebben we er weer een Belg bij… en ik draag graag een steentje bij aan de organisatie van de school. Het is niet zo eenvoudig van kwaliteitsvol onderwijs aan te bieden met een leerlingenbestand en onderwijzers die komen en gaan door de tijdelijkheid van het verblijf van veel Nederlanders en Belgen hier. Dat is nu eenmaal eigen aan de school. Maar De Bonte Leeuw doet het jaar na jaar en ze doet dat goed !

Mijn moeder is lerares Nederlands geweest en ik heb in mijn familie best wat ooms en tantes die de carrière van onderwijzer kozen. Ik heb dus een beetje lerarenbloed in mij misschien. En hoewel ik een heel andere loopbaan volg, heb ik steeds grote bewondering voor pedagogisch personeel en de belangrijke taak die zij vervullen naar onze kinderen toe. Dat is nog versterkt sinds de geboorte van Charlotte. Het is mijn taak als Secretaris van samen met het team een goede communicatie met de ouders te garanderen. Daar zal ik dus verder werk van maken en ik nodig iedereen uit van niet te aarzelen om me te schrijven met ideeën, vragen of suggesties (info@debonteleeuw.org). Uiteraard ga ik af en toe een Belgisch vlaggetje bovenhalen (misschien niet op Koningsdag…) en proberen iedereen die de Nederlandse taal een warm hart toedraagt in Boston en omstreken op de hoogte te houden van het goede werk dat gebeurt op de campus in Jamaica Plain.